2020年8月7日金曜日

160 jobs sneuvelen bij meubelfabrikant Recor - De Tijd

Het Hasseltse Recor kan deels een doorstart maken nadat de meubelfabrikant in april bescherming tegen zijn schuldeisers had gezocht. De kleinzonen van oprichter René Corthouts nemen één bedrijfstak over en redden 50 jobs.

Na een procedure van drie maanden is ongeveer een kwart van de 215 jobs bij de Hasseltse meubelmaker Recor gered. Recor NV, een onderdeel van de Limburgse meubelmaker Recor Group, vroeg in april bescherming tegen zijn schuldeisers, nadat de coronacrisis de omzet had weggemaaid. De Hasseltse ondernemingsrechtbank gunde het bedrijf vier maanden betalingsuitstel en startte de WCO-procedure op (de wet voor de continuïteit van de onderneming).

De tak van het bedrijf dat zitmeubelen maakt en verkoopt aan retailklanten kon gered worden dankzij een overname van Charles en Adrien Corthouts, de kleinzonen van René Corthouts, die Recor oprichtte in 1949. De productie van de zitmeubelen verhuist naar de site van Recor Bedding in Genk, waar Charles al gedelegeerd bestuurder was. Hij neemt de leiding over de productie, zijn broer Adrien staat in voor de verkoop en de commerciële kant.

Beiden werken ongeveer vier jaar bij de groep en zijn de derde generatie aan het hoofd van het familiebedrijf. Bij de productietak van de zitmeubelen zijn 31 mensen actief, maar door de overname worden ook 17 onrechtstreekse jobs gered.

We hebben langdurig gesprekken gevoerd met serieuze kandidaten die het kapitaal hadden voor een overname.
Peter Sarasyn
CEO Recor Group

Voor de 160 à 170 andere werknemers van Recor NV is er slecht nieuws, want voor de meubeltak werden geen overnemers gevonden. 'We hebben langdurig gesprekken gevoerd met serieuze kandidaten die het kapitaal hadden voor een overname', zegt Peter Sarasyn, de CEO van Recor Group. Uiteindelijk hapte niemand toe, waardoor aan de ondernemingsrechtbank is geadviseerd de WCO-procedure stop te zetten. Ter begeleiding wordt een curator aangesteld, maar het bedrijf gaat ervan uit dat de werknemers hun baan kwijt zijn.

Ook voor de klanten van Recor NV heeft dat gevolgen. Recor heeft zelf geen winkels, maar verkoopt zijn producten in een 100-tal meubelzaken in België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk. 'De bestaande orders hopen we te kunnen afwerken', zegt Thomas Dujardin, de marketing- en communicatiedirecteur van Recor Group. 'Zo kunnen we onze stock opmaken en in samenspraak met het personeel en de vakbonden nog tijdelijk werk verschaffen.'

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiYWh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvb25kZXJuZW1lbi90ZXh0aWVsLzE2MC1qb2JzLXNuZXV2ZWxlbi1iaWotbWV1YmVsZmFicmlrYW50LXJlY29yLzEwMjQzNjQ4Lmh0bWzSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿