2020年10月13日火曜日

Nasdaq sluit stevig hoger - De Tijd

De Amerikaanse beurzen wonnen terrein. Dillard's vloog hoger nadat een fondsbeheerder van Berkshire Hathaway het aandeel gretig had ingeslagen. Goldman voorspelt een lagere dollar.

De Amerikaanse beurzen blijven profiteren van de Biden-rally. De polls wijzen erop dat de Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden de presidentsverkiezingen mogelijk stevig gaat winnen. Daardoor kunnen de Democraten een meerderheid in de Amerikaanse Senaat krijgen, waardoor het stimuleringspakket van Biden makkelijk doorgang kan vinden.

Trump, Biden en de beurs | Bull, Bear & Bas

De Dow Jones won 0,9 procent. Vooral de technologiebeurs Nasdaq deed het erg goed en won 2,6 procent. Ook Big Tech spurtte flink vooruit. Amazon won bijna 5 procent, Apple won meer dan 6 procent, Microsoft ging 2,6 procent hoger, Google-moeder Alphabet klom 3,6 procent en Facebook veerde dik 4 procent op.

Het warenhuisaandeel Dillard's won een spectaculaire 27 procent nadat een van de belangrijkste fondsbeheerders van Berkshire Hathaway, het beleggingsvehikel van meesterbelegger Warren Buffett, aandelen van het bedrijf heeft gekocht. Ted Weschler, de fondsbeheerder in kwestie, liet weten dat hij nu een belang van 5,89 procent heeft in de Amerikaanse retailer.

Het aandeel is dit jaar met meer dan 40 procent gedaald door slabakkende verkopen als gevolg van de coronacrisis. In het laatste kwartaal kon het bedrijf echter een veel kleiner dan verwacht verlies voorleggen door de voorraden beter te managen en flink in de kosten te knippen.

Weschler werkte de afgelopen jaren veel samen met Buffett's mogelijke opvolger Todd Combs om een aantal winnende posities in te nemen in de technologiesector. Buffett zelf is altijd wat schuw geweest om in technologieaandelen te stappen omdat hij die niet goed zegt te begrijpen.

Het aandeel Disney ging in de nabeurshandel ruim 5 procent hoger, nadat het een flinke reorganisatie aankondigde. Het entertainmentbedrijf wil de groei van Disney+ versnellen. De actie komt enkele dagen nadat de activistische aandeelhouder Daniel Loeb Disney opriep om de dividendbetaling op te schorten en om zijn investeringen in streaming te verdubbelen.

Disney gaat zijn media- en entertainmenttak voortaan in drie groepen onderbrengen: studios, general entertainment en sports.

Stimuleren | Bull, Bear & Bas

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs adviseert een shortposities in te nemen tegen de Amerikaanse dollar. Het positiefste scenario voor de dollar schat de bank maar laag in. Daarbij zou de Amerikaanse president Donald Trump de presidentsverkiezingen winnen en zou tegelijk de komst van een coronavaccin vertraging oplopen.

Goldman benadrukt dat een aantal indicatoren die het in de gaten houdt, zoals de politieke wedmarkten, de kans op een 'blue wave' - waarbij Biden zoveel stemmen krijgt dat de Democraten een meerderheid in het Congres veroveren - op meer dan 60 procent doen uitkomen.

In dat geval zal het stimulusplan van 2.000 miljard dollar van Biden makkelijk worden doorgevoerd. Het stimuluspakket zou goed zijn voor de economie, waardoor beleggers geruster zijn om in risicovolle assets - en dus uit de dollar - te stappen.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMibWh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvbWFya3Rlbi1saXZlL25pZXV3cy9hYW5kZWxlbi1idWl0ZW5sYW5kc2UtYmV1cnplbi9uYXNkYXEtc2x1aXQtc3RldmlnLWhvZ2VyLzEwMjU3NDIzLmh0bWzSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿