2022年8月3日水曜日

775.000 huishoudens hebben verwarmingspremie nog niet gekregen: dit moet je doen om jouw 100 euro te ontvangen - VRT NWS

15 procent van de Belgen die recht hebben op een verwarmingspremie, goed voor 775.000 huishoudens, heeft die niet automatisch ontvangen. Zij kunnen die 100 euro vanaf nu wel aanvragen. De federale regering wil daarmee de gestegen energieprijzen helpen op te vangen.

In februari besliste de federale regering om elk huishouden een verwarmingspremie van 100 euro toe te kennen. Naar de reden is het natuurlijk niet ver zoeken: de energieprijzen swingen (nog steeds) de pan uit.

Ondertussen heeft 85 procent van de 4,9 miljoen huishoudens die recht hebben op de premie, die automatisch gekregen. Dat betekent dat 15 procent, ofwel 775.000 huishoudens, zijn 100 euro nog niet heeft ontvangen. 

"Normaal gezien wordt je energiecontract automatisch gelinkt aan de premie", verklaart Lien Meurisse, woordvoerder van de FOD Economie. "Maar als de gegevens van je contract niet volledig overeenkomen met je gegevens in het rijksregister, kunnen problemen optreden. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat er een schrijffout in je naam staat of omdat je adres niet helemaal juist is." 

Wat nu?

Redelijk wat huishoudens hebben dus nog recht op de verwarmingspremie. Zij kunnen die sinds gisteren aanvragen.

"Je controleert best eerst je energiefactuur", zegt Meurisse. "Mogelijk heb je de premie al gekregen zonder het door te hebben. Is dat niet zo, kun je op onze site nagaan of je recht hebt op de premie. Als dat zo is, kun je een aanvraag doen. Dat kan online het snelst, maar je kunt ook de nodige papieren afdrukken en opsturen per post. Het is zeker niet de bedoeling om je energieleverancier te contacteren."

"Mensen hebben nog tijd tot 15 oktober, maar we hebben op een dag tijd alvast 5.000 onlineaanvragen binnengekregen", zegt Meurisse. "We hebben speciaal hiervoor een team aangesteld dat die aanvragen behandelt."

Heb jij jouw verwarmingspremie nog niet ontvangen en wil je ons daarover vertellen, dan mag je zeker een mailtje, mét gsm-nummer, sturen naar nieuws@vrt.be

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiP2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8wOC8wMi9lbmVyZ2llcHJlbWllLWFhbnZyYWFnL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿