2022年8月16日火曜日

IKEA-bezoekers in Shanghai verzetten zich tegen plotse coronalockdown in winkel - VRT NWS

In een IKEA in Shanghai, in China, is zaterdag paniek uitgebroken toen de winkel plots afgesloten werd. Dat gebeurde omdat iemand die in contact was geweest met een coronapatiënt de winkel had bezocht. Beelden tonen hoe de security tevergeefs probeert om de bezoekers binnen te houden.

In China geldt nog steeds een streng "zerocovidbeleid", met harde lockdowns en massale testcampagnes. Dat een kantoor, winkel of appartementsblok plots in quarantaine wordt geplaatst, komt wel vaker voor. Op die manier proberen de autoriteiten uitbraken onder controle te krijgen.

Maar de bezoekers van de IKEA in Shanghai hadden zaterdag weinig zin om zich plots te laten opsluiten. Op beelden is te zien hoe beveiligers met man en macht de deuren gesloten proberen te houden. Tevergeefs, want ze halen het niet van de winkelbezoekers die willen ontsnappen.

De aanleiding voor de plotse lockdown was dat iemand de winkel had bezocht die in contact was geweest met een 6-jarig kind dat positief had getest. Wie wel in de winkel was gebleven, werd enkele uren later naar een quarantainecentrum gebracht, zo vertelde een winkelbezoeker op sociale media.

De autoriteiten hebben zondag iedereen opgedragen die in de IKEA was, om twee dagen in quarantaine te gaan en nadien nog vijf dagen zijn gezondheid nauw op te volgen. De winkel zelf was twee dagen gesloten, maar mag morgen weer de deuren openen.

In de grootstad Shanghai was eerder dit jaar nog een maandenlange lockdown van kracht. Die leidde tot veel ongenoegen bij de inwoners, omdat de voedselbedeling in het honderd liep en de leefomstandigheden in sommige quarantainecentra ondermaats waren.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiP2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8wOC8xNS9pa2VhLXNoYW5naGFpLWxvY2tkb3duL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿