2024年4月9日火曜日

Petitie voor supermarkt in Oud-Heverlee levert al meer dan 1.000 handtekeningen op: "Hier is geen winkel voor basisproducten" - VRT.be

In Oud-Heverlee heeft een petitie voor een nieuwe buurtwinkel al meer dan 1000 handtekeningen opgeleverd. De Colruytgroep probeert er al een tijdje een OKAY-supermarkt te openen, maar door protest van mensen uit de buurt lukt dat niet. Nu loopt er een petitie om de buurtwinkel net wel toe te laten. 

"Door een juridische procedureslag is de supermarkt er nog niet gekomen. Een echtpaar uit Oud-Heverlee dient telkens opnieuw bezwaar in tegen de komst van de OKAY-supermarkt. Terwijl veel mensen in de buurt net wél nood hebben aan zo'n buurtwinkel", vertelt Frank Vandersteen. Hij is nu met een petitie begonnen: " Er zijn hier wel wat gespecialiseerde winkels, maar een buurtsupermarkt met basisproducten, zoals eieren en melk zou welkom zijn", beweert Frank. 

Ik heb geen band met Colruyt, ik wil gewoon dat de winkel er komt
Frank Vandersteen, initiatiefnemer van de petitie

"We hebben al meer dan 1.000 handtekeningen verzameld, wat bewijst dat ik niet alleen sta", klinkt het bij Vandersteen. "Het zijn er veel meer dan ik verwacht had. En voor wie denkt dat ik banden heb met Colruyt en daarom in de bres spring, dat is echt niet zo."

Maar wat gaat juist gebeuren met de petitie? "Er loopt nu een openbaar onderzoek. Als inwoner van Oud-Heverlee kan je tot 16 april opmerkingen of bezwaren indienen. Wij gaan onze petitie aan het dossier laten toevoegen", besluit Frank. 

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNC8wOS9wZXRpdGllLXZvb3Itc3VwZXJtYXJrdC1pbi1vdWQtaGV2ZXJsZWUtbGV2ZXJ0LWFsLW1lZXItZGFuLTEtMDAwL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿