2024年4月9日火曜日

CIM Capital doet bod op afdeling industriële voertuigen van Van Hool - De Morgen

CIM Capital is gedeeltelijk in handen van Marc Van Hool, deel van de familietak die geen aandelen meer had bij de busbouwer. Het investeringsbedrijf doet een bod op de divisie industriële voertuigen, die ook ingegrepen zit in het bod de Nederlands-Duitse alliantie VDL en Schmitz Cargobull. Bij De Standaard laat het bedrijf weten dat de tewerkstelling bij hen “veel hoger” zou liggen.

Het bod van CIM Capital is nu in handen van de curatoren. Het is aan hen om het te vergelijken met het bod van Schmitz Cargobull. Volgens CIM Capital wil men inzetten op “een sterke verankering op lange termijn in Koningshooikt”, wat hen een voordeel moet opleveren.

Niet alleen Schmitz Cargobull ondervindt zo concurrentie door een ander bod. Ook het Nederlandse VDL kreeg maandagavond plots concurrentie. Toen deden ondernemer Guido Dumarey en het Amerikaanse ABC, dat voor een stuk in handen is van Van Hool, een bod op de bus- en coachdivisie.

Het is niet duidelijk of de nieuwe biedingen een impact zullen hebben op de ambities om een snelle doorstart te realiseren.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMicWh0dHBzOi8vd3d3LmRlbW9yZ2VuLmJlL3NuZWxuaWV1d3MvY2ltLWNhcGl0YWwtZG9ldC1ib2Qtb3AtYWZkZWxpbmctaW5kdXN0cmllbGUtdm9lcnR1aWdlbi12YW4tdmFuLWhvb2x-YjBlMDkyZmQv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿