2024年4月9日火曜日

Tesla schikt zaak over dodelijk ongeval met autopilot-modus - De Standaard

Tesla

De auto waarin Huang verongelukte.© ap

Tesla heeft een schikking getroffen met de familie van een automobilist die verongelukte in een Tesla Model X. Dat blijkt maandag uit rechtbankdocumenten. De autofabrikant voorkomt zo een langlopende rechtszaak.

Op 23 maart 2018 reed Walter Huang in een Tesla Model X met Autopilot-functie. Zijn handen had hij niet op het stuur. De Autopilot van Tesla is geen zelfrijdende functie, maar wel een zeer geavanceerde rijondersteuning. De auto houdt daarbij zelf afstand, wisselt van rijbaan en remt op tijd.

De wagen van Huang herkende de wegmarkeringen echter niet goed en zag een betonnen wegafscheiding aan voor een snelweg, Hierdoor versnelde de wagen tot 114 kilometer per uur en knalde vervolgens tegen de afscheiding. Huang kwam om het leven. Zijn nabestaanden spanden een zaak aan tegen Tesla, omdat ze meenden dat de autopilot-functie van de auto van Huang defect was, en daarmee de oorzaak van het fatale ongeluk.

Uit een rapport van de Amerikaanse transporttoezichthouder bleek in juni 2018 echter dat Huang zijn handen niet aan het stuur had op het moment van het ongeluk, ondanks waarschuwingen van de boordcomputer. Het is niet duidelijk hoeveel geld met de schikking is gemoeid.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyNDA0MDlfOTE1MTM5MTXSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿