2019年1月23日水曜日

Coca-Cola sluit twee Belgische distributiecentra - De Tijd

Coca-Cola wil in 2020 zijn distributiecentra in Hasselt en Heppignies sluiten en 132 jobs schrappen.

Frisdrankbedrijf Coca-Cola European Partners Belgium is van plan om volgend jaar twee van haar vijf distributievestigingen te sluiten, in Hasselt en Heppignies (nabij Charleroi). Daarnaast wil het bedrijf ook de verkoop via automaten vereenvoudigen. Door beide voorstellen staan 132 jobs op tocht, in Hasselt, Heppignies en in de automatenverkoop.

Coca-Cola kondigde de intentie woensdag aan op een bijzondere ondernemingsraad. Volgens het bedrijf zijn de ingrepen noodzakelijk om 'de huidige logistieke structuur voor directe leveringen en voor de verkoop via automaten te vereenvoudigen en zo competitief te blijven voor de toekomst.'

Coca-Cola European Partners telt momenteel vijf distributiecentra: Gent, Antwerpen, Hasselt, Heppignies en Chaudfontaine. De activiteiten van Hasselt en Heppignies wil Coca-Cola overdragen naar Gent en Antwerpen en twee 'externe locaties'. Hasselt en Heppignies delven het onderspit omdat daar geen productie-activiteiten aanwezig zijn.

Nieuwe divisie

Daarnaast kondigt Coca-Cola een 'nieuwe manier van werken' aan voor de verkoop via automaten. Er komt daartoe een nieuw juridische entiteit binnen de organisatie. Via zijn automaten wil Coca-Cola 'een ruimer assortiment van koude, maar ook warme dranken aanbieden.'

Er worden 123 jobs van Antwerpen en Gent naar de nieuwe juridische entiteit overgedragen. 'We zullen zal de komende weken in nauw overleg met de vakbonden kijken hoe zoveel mogelijk medewerkers er intern herplaatst kunnen worden', stelt het bedrijf.  

Verankering

Coca-Cola European Partners Belgium omvat naast de vijf distributiecentra een hoofdkantoor in Anderlecht en een servicecenter voor koeltoestellen in Londerzeel, alles samen goed voor 2.100 medewerkers. 'We willen ons blijven inzetten op de lokale verankering van de productie, logistiek en verkoop in België', beklemtoont het bedrijf.

Het bedrijf stipt aan dat het de laatste drie jaar meer dan 117 miljoen euro investeerde in de vestigingen in Gent, Antwerpen en Chaudfontaine. Coca-Cola verkocht vorig jaar in België 826 miljoen liter drankjes. Daarvan is 70 procent afkomstig van de Belgische productievestigingen.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://www.tijd.be/ondernemen/consumentengoederen/coca-cola-sluit-twee-belgische-distributiecentra/10090201.html

0 件のコメント:

コメントを投稿