2019年1月21日月曜日

KBC koopt voor 1,4 miljard euro schulden terug - De Tijd

KBC krijgt van Europa de toestemming om 1,4 miljard euro schuldeffecten - die tot het kernkapitaal behoorden - terug te kopen. 'KBC is een van de best gekapitaliseerde banken van Europa', klinkt het.

KBC zal op 19 maart de call uitoefenen voor zijn ‘additional tier 1-instrument’ (AT1) uit 2014. Het gaat om schuldpapier ter waarde van 1,4 miljard euro dat toen werd uitgegeven om de kapitaalbuffer te verhogen.

Het gaat om effecten met een vaste coupon - 5,625 procent op jaarbasis - maar omdat ze geen vervaldag hebben mochten ze samen met de uitstaande aandelen tot het kernkapitaal gerekend worden.

KBC heeft voor de terugkoop de toestemming gekregen van de ECB, waardoor KBC zichzelf verlost van een eerder dure financieringsbron.

In een persbericht wijst CEO Johan Thijs erop dat KBC ‘een van de best gekapitaliseerde en gepositioneerde financiële instellingen in Europa’ is. De kapitaalratio bedroeg volgens de Deense compromismethode 16 procent eind september, waar de minimumvereiste op 10,6 procent is bepaald.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://www.tijd.be/ondernemen/financiele-diensten-verzekeringen/kbc-koopt-voor-1-4-miljard-euro-schulden-terug/10089253.html

0 件のコメント:

コメントを投稿