2019年1月28日月曜日

Greenyard zit in zwaar weer - De Standaard

Het fruit- en groentebedrijf Greenyard stuurt een winstwaarschuwing uit en onderzoekt een kapitaalverhoging.

Onder meer door de prijsconcurrentie op de markt van groenten en fruit haalt het bedrijf zijn winstdoelstelling niet. De omzet viel 4,5 procent lager uit dan vorig jaar, vooral vanwege de prijsdruk in Duitsland en België.

De maatregelen die Greenyard de voorbije zes maanden genomen heeft, bleken onvoldoende. Dat stelt het bedrijf zelf in een persbericht. De bedrijfsleiding grijpt daarom opnieuw in.

Om het businessmodel bij te sturen, is een transformatieteam aangesteld onder leiding van een nieuwe manager Marc Zwaaneveld. Het bedrijf wil onder meer de gehele kostenstructuur bekijken.

Greenyard verwacht dat de fruit- en groentemarkt van de toekomst met een beperkt aantal grote spelers efficiënter zal werken. Op lange termijn moet dat de marges van de hele waardeketen verbeteren.

Het beursgenoteerde fruit- en groentebedrijf startte vorig jaar onder druk van de banken al een afslankingskuur nadat het bedrijf was beginnen te kreunen onder een onhoudbare schuldenlast.

In 2017 leek Greenyard nog op weg om het Amerikaanse Dole over te nemen, waardoor het bedrijf de nummer één zou worden in zijn sector.

Let's block ads! (Why?)

Read Again http://www.standaard.be/cnt/dmf20190128_04135553

0 件のコメント:

コメントを投稿