2019年1月28日月曜日

NMBS: 'Er was gewoon heel veel volk' - De Standaard

Ook de NMBS was verrast door de enorme opkomst voor de klimaatbetoging in Brussel. Zelfs de extra ingelegde treinen zaten overvol.

De politie verwachtte 30.000 klimaatbetogers in Brussel vandaag, het werden er 70.000. Ook de NMBS had dat niet zien aankomen. ‘Ten opzichte van een normale zondag hadden we de capaciteit richting Brussel-Noord verdubbeld’, zegt woordvoerder Bart Crols. Dat gebeurde door middel van 10 volledig nieuwe en 36 extra lange treinen. ‘Maar er was op een bepaald moment gewoon heel veel volk’, zegt Crols.

Op sociale media circuleren tal van berichten en foto’s met daarop overvolle treinen en perrons. Niet alle klimaatbetogers pasten nog op de trein van hun keuze, waardoor ze er vaak meerdere moesten laten passeren alvorens richting Brussel te kunnen vertrekken. ‘Houston. We’ve got a problem. Reeds drie volle treinen door Mechelen laten passeren. Extra capaciteit inschakelen @NMBS’, schreef Hans Van Hoof, mobiliteitsdeskundige, op Twitter.

Volgens de eerste berekeningen van de NMBS namen 30.000 mensen de trein naar de betoging. ‘We zijn verheugd dat de treinen die ingezet zijn, goed gebruikt werden’, zegt Crols. Of ze voor de volgende betoging nog meer capaciteit zullen inzetten, kan hij nog niet zeggen. ‘We zullen dan opnieuw in gesprek gaan met de organisatoren en op basis daarvan een inschatting maken.’

Let's block ads! (Why?)

Read Again http://www.standaard.be/cnt/dmf20190127_04133892

0 件のコメント:

コメントを投稿