2020年3月19日木曜日

'Politie legt bouwwerven stil' - De Tijd

Rusland onderneemt verwoede pogingen om in het Westen verwarring, paniek en angst te zaaien met een grote desinformatiecampagne over het coronavirus. Dat schrijft de Europese diplomatieke dienst (EDEO) in een intern rapport dat de Britse krant Financial Times en het persagentschap Reuters hebben kunnen inkijken.

 Volgens het rapport proberen Russische media, daarin aangestuurd door het Kremlin, de crisis te verergeren door het vertrouwen in de westerse gezondheidszorgsystemen te ondermijnen.

De Europese diplomatieke dienst heeft weet van foutieve informatie die in het Engels, Spaans, Italiaans, Duits en Frans verspreid wordt via kanalen als Twitter, Facebook en Reddit. Er wordt onder meer beweerd dat het coronavirus door mensen gemaakt is en door het Westen als wapen wordt ingezet.

Italiaanse lezers krijgen de boodschap dat de autoriteiten de pandemie niet de baas kunnen, in Spanje zouden ronduit apocalyptische verhalen verspreid worden.

In Rusland zijn er officieel slechts iets meer dan 100 coronagevallen geregistreerd, terwijl nog niemand aan Covid-19 zou zijn overleden. Aan die officiële cijfers wordt echter weinig geloof gehecht.

De Europese Commissie verklaarde eerder al dat er veel onzin wordt verspreid over het coronavirus. Voor gedetailleerde, correcte aanbevelingen kan iedereen volgens de Commissie het best terecht bij de nationale en lokale gezondheidsautoriteiten. 

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiU2h0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvZG9zc2llcnMvY29yb25hdmlydXMvcG9saXRpZS1sZWd0LWJvdXd3ZXJ2ZW4tc3RpbC8xMDIxNTE1Ny5odG1s0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿