Vooral kleine beleggers tekenden gretig in op het eerste Belgische beursdebuut in anderhalf jaar.
De eerste Belgische nieuwkomer in anderhalf jaar op de Brusselse beurs neemt een voorzichtige start: Hyloris steeg kort na de openingsbel tot 11,15 euro, 3,7 procent boven de op 10,75 euro vastgeprikte intekenprijs, maar noteert nu zo goed als stabiel.
Die intekenprijs gaf Hyloris een beurswaarde van 253 miljoen euro. Dat cijfer kan nog oplopen als een overtoewijzingsoptie wordt uitgeoefend waarbij de begeleidende bankiers extra aandelen creëren. Met de operatie haalt Hyloris minimum 62 en maximaal 71 miljoen euro (bij overtoewijzingsoptie).
De intekenprijs lag precies in het midden van de initiële prijsvork van 10 à 11,50 euro. In de loop van de beursgang werd de prijsvork nog vernauwd naar 10,75 à 11,50 euro.
WAT MOET U WETEN?
We namen voor u de 228 pagina's prospectus door en lijsten hier op wat u over Hyloris moet weten.
CEO Stijn Van Rompay mocht de openingsbel luiden. De kleine beleggers heten Van Rompay alvast welkom: zij schreven in op 18,4 procent van de verkochte stukken. Dat is dubbel zoveel als het minimum van 10 procent. Meteen een indicatie van de herwonnen appetijt voor de beurs, zeker bij jongeren (de 'Robinhoods').
Kleine beleggers die inschreven via KBC of Van Lanschot (de begeleidende banken), krijgen 70 tot 85 procent van de bestelde aandelen. Wie inschreef via een andere bank, krijgt 45 tot 60 procent van de gevraagde aandelen.
High yield, low risk
Serieondernemer Stijn Van Rompay richtte het farmabedrijf zes jaar geleden op. Hyloris boekt nauwelijks omzet. In het eerste kwartaal van 2020 ging het om 63.000 euro, leert het prospectus. Twee producten zijn goedgekeurd en klaar voor lancering. In vergelijking met een traditioneel biotechbedrijf zijn de verliezen relatief kleiner omdat Hyloris geen duur onderzoek moet doen naar medicijnen.
Het bedrijf vertrekt van geneesmiddelen waarvan het patent is vervallen om nieuwe toedieningsvormen te maken of om met een mix van bestaande moleculen nieuwe, beter werkende medicijnen te ontwikkelen. Toch waarschuwt het prospectus dat de weg naar rendabiliteit onzeker is, ook al staat de naam voor 'High yield, low risk'.
Lees hier het interview met oprichter Stijn Van Rompay.
0 件のコメント:
コメントを投稿