2020年6月23日火曜日

Olieraffinaderij Gunvor schrapt tot 230 jobs in Antwerpse ha... (Antwerpen) - Gazet van Antwerpen

Antwerpen -

Het oliehandels- en raffinageconcern Gunvor is van plan om in zijn olieraffinaderij in Antwerpen - Gunvor Petroleum Antwerpen (GPA) - over te gaan tot “mothballing”. Daarbij wordt de raffinaderij stilgelegd maar wel onderhouden om een eventuele snelle heropstart mogelijk te maken. Tot 230 jobs zijn bedreigd, zo meldt de Gunvor Group maandag. Bij GPA zijn volgens de eigen website 250 mensen aan de slag.

Sinds mei heeft GPA de raffinage van ruwe olie gestaakt wegens een gebrek aan vraag door “een samenloop van geopolitieke en macro-economische gebeurtenissen, versterkt door de COVID-19-pandemie”. “Ons team heeft veel inspanningen en investeringen gedaan om GPA draaiende te houden, maar de coronaviruspandemie heeft van een reeds uitdagende situatie een onhoudbare situatie gemaakt”, zegt Torbjörn Törnqvist, voorzitter van de Gunvor Group.

Gunvor benadrukt dat het collectief ontslag geen impact heeft op de terminalactiviteiten van GPA. Ook voor de twee andere raffinaderijen van Gunvor, in Rotterdam en Ingolstadt, zijn er geen gevolgen.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMia2h0dHBzOi8vd3d3Lmd2YS5iZS9jbnQvZG1mMjAyMDA2MjJfMDQ5OTc5ODQvb2xpZXJhZmZpbmFkZXJpai1ndW52b3Itc2NocmFwdC10b3QtMjMwLWpvYnMtaW4tYW50d2VycHNlLWhhdmVu0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿