2020年6月23日火曜日

Wat is er fout gelopen bij de moedergroep van Brantano? De opgang en de neergang in 3 bedrijven - VRT NWS

Het gevolg van die expansiedrift is dat de groep een zware schuldenlast met zich meedraagt. Die is opgelopen tot ruim 734 miljoen euro. De schuldgraad, de verhouding tussen de winst en de schulden, loopt te hoog op.

In volle coronacrisis moeten de winkels van FNG acht weken gesloten blijven. Net in die periode stapelt het slechte nieuws zich op. CEO Penninckx zet om gezondheidsredenen een stap opzij en FNG vraagt zijn obligatiehouders wat respijt. Het bedrijf vraagt of het de inleg en de rente van obligaties (schuldpapier) waarop schuldeisers intekenden, later mag terugbetalen. Op die manier kan FNG voldoende cash bij zich houden om een herstelplan uit te werken.

Ondertussen blijft de beurswaakhond FSMA vragen stellen over jaarrekening van 2018. Bij de jaarresultaten van 2019 geeft FNG toe dat er een aantal complexe en internationale transacties en structuren zijn waarover nog onduidelijkheid bestaat en die verder worden onderzocht. Het bedrijf slikt een nettoverlies 292 miljoen euro.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiXmh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8wNi8yMi93YXQtaXMtZXItZm91dC1nZWxvcGVuLWJpai1kZS1tb2VkZXJnb2VwLXZhbi1icmFudGFuby_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿