2020年6月28日日曜日

Marc Zuckerberg niet langer in top drie rijkste mensen ter wereld na boycot Facebookadverteerders - Het Laatste Nieuws

Facebookbaas Mark Zuckerberg
AFP Facebookbaas Mark Zuckerberg
Verschillende grote adverteerders hebben de afgelopen week aangekondigd dat ze tijdelijk stoppen met adverteren op Facebook. Ze doen dat omdat het sociale netwerk volgens hen te weinig actie onderneemt om haatzaaierij en de verspreiding van nepnieuws aan te pakken. De aandelen van het bedrijf zijn vrijdag 8,3 procent gedaald, dat is de grootste daling in drie maanden tijd, schrijft Bloomberg. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De aankondiging van Unilever dat ze dit jaar niet meer zouden adverteren op Facebook, zorgde voor paniek op de beurs. Unilever is een massaproducent van onder meer voedsel- en cosmeticaproducten en een van de grootste adverteerders wereldwijd. Het bedrijf sluit zich met de mededeling aan bij een boycot van verschillende bedrijven tegen het lakse beleid van Zuckerberg tegenover haatzaaierij en verspreiding van nepnieuws. 

Door de daling van de aandelenkoers is de marktwaarde van Facebook maar liefst 56 miljard dollar (bijna 50 miljard euro) gezakt. Als gevolg is het persoonlijk vermogen Mark Zuckerberg gezakt tot 82,3 miljard dollar (zo’n 73 miljard euro), waardoor de Facebookbaas uit de top drie van rijkste mensen op aarde valt. Die wordt aangevoerd door amazonbaas Jeff Bezos, microsoft-baas Bill Gates en nieuwkomer Bernard Arnault, CEO van Louis Vuitton. 

Intussen heeft Facebook laten weten dat het strenger zal optreden tegen reclames die racistisch of discriminerend van aard zijn. Daarmee wil Zuckerberg gehoor geven aan de verzuchtingen van de adverteerders. 


Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMikAFodHRwczovL3d3dy5obG4uYmUvbmlldXdzL2J1aXRlbmxhbmQvbWFyYy16dWNrZXJiZXJnLW5pZXQtbGFuZ2VyLWluLXRvcC1kcmllLXJpamtzdGUtbWVuc2VuLXRlci13ZXJlbGQtbmEtYm95Y290LWZhY2Vib29rYWR2ZXJ0ZWVyZGVyc35hOTZkOGJmYy_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿