2020年6月28日日曜日

Administratieve rompslomp maakt renovatie- en energiepremie almaar minder populair - VRT NWS

In drie jaar tijd is het bedrag dat voor de Vlaamse renovatiepremie werd uitgekeerd met een ongeveer 40 procent gedaald: van 76 tot 46 miljoen euro. De energiepremies die via netbeheerder Fluvius worden uitbetaald, zijn met ongeveer een kwart gedaald: van 79 tot 57 miljoen euro. Volgens Vlaams parlementslid Robrecht Bothuyne (CD&V) die de cijfers opvroeg, bewijst dit dat de huidige premies niet goed werken: "Het is een kluwen. De premies zijn onvoldoende gekend en ze zijn ook niet makkelijk aan te vragen. Er zijn verschillende modaliteiten, er zijn verschillende soorten deelpremies. Ik denk dat het voor veel mensen te moeilijk is om er aan te beginnen."

Bothuyne vreest dat daardoor ook de renovatie van woningen slabakt. "Vlaanderen moet elk jaar bijna 100.000 renovaties doorvoeren om de klimaatdoelstellingen te halen." Bothuyne pleit voor een tijdelijke verhoging van de renovatiepremie in 2021, omdat de coronacrisis de bouwactiviteiten doet dalen. "Dat zou een voorbeeld zijn van slimme relance, waarbij we zowel de economische crisis als de klimaatcrisis aanpakken."

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiOGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8wNi8yOC9yZW5vdmF0aWVwcmVtaWUv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿