2020年6月30日火曜日

E5 Mode krijgt groen licht voor doorstart | Economie | Geld - Het Laatste Nieuws

Archiefbeeld.
BELGA Archiefbeeld.
E5 Mode kan een doorstart maken. De ondernemingsrechtbank van Dendermonde heeft het reorganisatieplan van de Belgische modeketen goedgekeurd. Alle personeelsleden blijven aan boord, maar een nieuwe investeerder is er nog niet. Dat meldt het bedrijf dinsdag.

Door de lockdown in maart en april kwam E5 Mode financieel in de gevarenzone. Alle winkels in Vlaanderen en Wallonië gingen op 14 maart dicht en openden pas midden mei opnieuw de deuren.

De keten verloor ongeveer 20 miljoen euro omzet, een kwart van haar voorziene jaarlijkse verkoopcijfer. Het enige alternatief was beroep te doen op de procedure van gerechtelijke reorganisatie (“WCO”). E5 mode vroeg en kreeg van de ondernemingsrechtbank bescherming tegen de schuldeisers.

Opluchting

De doorstart van E5 mode is volgens CEO Frédéric Helderweirt positief nieuws voor de Belgische retailsector die het hard te verduren heeft. 

“De beslissing van de rechter is goed nieuws. Ik ben enorm opgelucht dat het bedrijf een tweede kans krijgt. Mijn doel om E5 Mode een nieuw elan te geven, blijft hetzelfde. Alleen moest ik onverwachts het plan grondig bijwerken. Het is beter en sterker. Mijn medewerkers en ikzelf hebben er alles aan gedaan om het voortbestaan van deze iconische winkelketen - die lokaal verankerd is - te garanderen”, aldus Helderweirt.

Schuldherschikking

Het bedrijf heeft van de beschermingsperiode gebruik gemaakt om de schulden te herschikken. Die schuldherschikking is dan ook de basis van het reddingsplan dat de ondernemingsrechtbank nu heeft goedgekeurd.

De zoektocht naar een nieuwe financierder was al bezig en gaat voort. Details over die gesprekken wil het bedrijf niet kwijt. De doorstart is ook goed nieuws voor de 450 personeelsleden. Die blijven aan boord. Er zijn geen extra winkelsluitingen gepland.


Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiVGh0dHBzOi8vd3d3Lmhsbi5iZS9nZWxkL2Vjb25vbWllL2U1LW1vZGUta3Jpamd0LWdyb2VuLWxpY2h0LXZvb3ItZG9vcnN0YXJ0fmExMDBhNjI0L9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿