2020年6月21日日曜日

LIVE. Sp.a-voorzitter Conner Rousseau reageert in VTM NIEUWS op de Grote Peiling en het 'Conner-effect' - Het Laatste Nieuws

Conner Rousseau in VTM NIEUWS
VTM Conner Rousseau in VTM NIEUWS
De Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL en Le Soir lijkt het Conner-effect voor het eerst te verzilveren in een peiling. Conner Rousseau weet met zijn populariteit 12,5 procent van de kiezers te overtuigen, waardoor sp.a CD&V opzij duwt als derde partij in Vlaanderen. In VTM Nieuws reageert de de jonge sp.a-voorzitter op zijn succes en de regeringsvorming waarin zijn partij opnieuw vanop de zijlijn toekijkt. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Conner Rousseau maakte een duidelijke sprong voorwaarts in de Grote Peiling waarin hij van plaats 19 naar 6 sprong. De jonge voorzitter is blij met dat succes na “zes gekke maanden”, maar zegt dat hij die vooruitgang te danken heeft aan een team dat de afgelopen maanden samen heeft gewerkt aan de positieve omslag. “Ik zie veel mensen, ik praat met veel mensen, en die zijn allemaal die politieke stilstand beu”, klinkt het, “ik probeer hen samen te brengen voor een positief effect.”

De positieve omslag van sp.a zorgt voor veel complimenten en positieve aandacht aan de deur van Rousseau. Zelfs NVA-voorzitter Bart De Wever zegt niet verrast te zijn over het succes van “the new kid in town” die, zo klinkt het bij De Wever, zijn looks mee heeft en goed kan praten. Rousseau reageert voorzichtig op die lovende woorden: “het doet altijd deugd om complimenten te krijgen, maar ik hoop dat meneer De Wever ook goed luistert naar ons zodat we uit die politieke impasse raken.”  Na zijn eigen afgewezen voorstel voor een regering met de drie traditionele partijen, hoopt hij dan ook dat het het nieuwe politici wel lukt.

Minderheidsregering

In de regeringsvorming is Rousseau aan de kant geschoven, maar hij reageert onbevangen op zijn zijlijnpositie: “We hebben altijd gezegd dat onze opdracht eindig was. We hebben een constructief voorstel gedaan en de eerste stap gezet.” Volgens hem is het dan ook de beurt aan de “drie koningen” om de volgende stap te zetten.” “Je kan praten en je kan doen, wij deden het”, klinkt het standvastig bij de jonge voorzitter. 

Hij hoopt dat er snel actie ondernomen wordt, omdat dat is wat de burgers nodig hebben. Een minderheidsregering of een volwaardige regering maakt volgens Rousseau meer dan een jaar na de verkiezingen dan ook niet meer uit. “Het meest ideale is een volwaardige regering die een meerderheid heeft, absoluut”, klinkt het, “maar als je die niet vindt heeft de Vlaming er ook niets aan als we rondjes blijven lopen.” Volgens de voorzitter bekend om zijn witte sneakers, moeten de mensen die de voorbije maanden het land recht hielden in onder meer de zorg, vooruit kunnen en uit de crisis raken. En daar is zo snel mogelijk een regering voor nodig. 

Over een mogelijke regering tussen PS en NVA is Rousseau voorzichtig, maar hij acht het niet onmogelijk. “In maart werd gezegd dat we die nooit meer rond de tafel gingen krijgen, maar dat is ook gelukt. Daar zaten een paar goede gesprekken bij, maar daar zaten ook een paar moeilijke gesprekken bij”, klinkt het.  Het belangrijkste zal volgens hem dan ook zijn om het vertrouwen terug te winnen, een belangrijke en lastige klus als ze samen in een regering moeten, aldus een toch hoopvolle Rousseau.


Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiiAFodHRwczovL3d3dy5obG4uYmUvbmlldXdzL2xpdmUtc3AtYS12b29yeml0dGVyLWNvbm5lci1yb3Vzc2VhdS1yZWFnZWVydC1pbi12dG0tbmlldXdzLW9wLWRlLWdyb3RlLXBlaWxpbmctZW4taGV0LWNvbm5lci1lZmZlY3R-YTA2ZmM2MzUv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿