2022年4月5日火曜日

Binnenkort geen Cent Wafers meer in de winkelrekken? Tekort dreigt door oorlog in Oekraïne - VRT NWS

Door de oorlog tussen Oekraïne en Rusland dreigt er binnenkort een tekort aan Cent Wafers in ons land. Dat schrijft Het Nieuwsblad, maar bevestigt ook fabrikant Mondelez. Een productiesite in Oekraïne produceerde de koekjes onder meer voor de Belgische markt, maar moest door de oorlog stilgelegd worden. Mondelez zoekt naar een oplossing om de productie zo snel mogelijk weer op te starten.

 Door de oorlog in Oekraïne dreigt een tekort aan Cent Wafers in ons land. "De huidige oorlog in Oekraïne heeft inderdaad impact op onze productleveringen in Europa, alsook België", laat fabrikant Mondelez weten in een schriftelijke reactie. "Mondelez International heeft in Oekraïne productiefaciliteiten die ook producten voor de Belgische markt produceren, waaronder inderdaad Cent Wafers. Gezien de huidige situatie in Oekraïne werden ook wij genoodzaakt om deze faciliteiten tot nader order te sluiten, met impact op de beschikbaarheid van onze producten in Europa, alsook België."

Veiligheid als hoogste prioriteit

"Onze eerste en hoogste prioriteit, zoals u kan begrijpen, blijft de veiligheid en nodige ondersteuning van onze collega’s in Oekraïne, samen met het zo goed mogelijk verzekeren van onze business continuïteit", vult Mondelez nog aan. 

De fabrikant is ondertussen wel op zoek naar een oplossing: "We zijn momenteel binnen ons Europees fabrieksnetwerk aan het nagaan hoe de productie van Cent Wafers weer kan opgestart worden, en dit zal enige voorbereidingen en aanpassingen van de productie vereisen, waardoor er helaas tijdelijke out of stock in de winkelpunten kunnen zijn. Wij hopen dit zo snel mogelijk te verhelpen, maar verontschuldigen ons bij de consument voor deze situatie."

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8wNC8wNS9iaW5uZW5rb3J0LWdlZW4tY2VudC13YWZlcnMtbWVlci1pbi1kZS13aW5rZWxyZWtrZW4tdGVrb3J0LWRyZWkv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿