2022年4月4日月曜日

Treinverkeer in Nederland weer vrijwel normaal na grote storing gisteren - VRT NWS

Het treinverkeer in Nederland is opnieuw heropgestart, na een grote technische storing op zondag. Daardoor reden er vanaf het middaguur geen treinen meer bij onze noorderburen. Eerder werd gehoopt dat het probleem verholpen zou zijn om 17 uur en later om 20 uur, maar de heropstart werd uiteindelijk uitgesteld naar maandagochtend. 

Het probleem situeerde zich zondag in het IT-systeem dat de NS gebruikt om zowel personeel als treinen te plannen. Daardoor kon de veiligheid op het spoor niet gegarandeerd worden. Voor reizigers was het niet mogelijk om de reisplanner te gebruiken en ook in de stations was er geen informatie.

De Nederlandse Spoorwegen raadden reizigers aanvankelijk dan ook aan hun reis uit te stellen. In de loop van de dag werd duidelijk dat het treinverkeer op zondag niet meer zou herstarten. Eerder werd nog uitgegaan van 17 uur, later van 20 uur, maar de herstart werd uiteindelijk uitgesteld naar maandagochtend. 

Nochtans was de storing eigenlijk gisteren al verholpen. Maar de impact van de problemen was zo groot dat het treinverkeer nog niet meteen heropgestart kon worden. “Hoewel de oorzaak van de storing inmiddels verholpen is, is de impact groot”, verklaarde de NS. “Om betrouwbaar te kunnen opstarten, moeten systemen geüpdatet worden en treinen op de juiste plaats worden gebracht. Dat vergt tijd." 

Op de trajecten van de regionale vervoerders reden de treinen wel, zegt de NS, maar ook voor die treinen kon geen actuele reisinformatie gegeven worden. Hetzelfde gold voor internationale treinen.

Ondertussen lijken de problemen van de baan en rijden de meeste treinen opnieuw. Hier en daar zijn enkele treinritten wel afgeschaft en trajecten kunnen vandaag ook iets langer of korter zijn dan normaal. 

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8wNC8wMy9ncm90ZS1zdG9yaW5nLWJpai1oZXQtdHJlaW52ZXJrZWVyLWluLW5lZGVybGFuZC1hbC16ZWtlci10b3QtMTcv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿