Batopin, het geldautomatenbedrijf van de 4 grootbanken wil tegen eind volgend jaar op 970 plaatsen nieuwe geldautomaten installeren. Op een 400-tal plaatsen zijn ze al geïnstalleerd. "Tegen eind 2025 willen we 970 Cash-punten uitrollen in 503 Belgische gemeenten", zegt Marie Janart van Batopin.
Batopin zoekt nog op 420 locaties een geschikte plaats om een geldautomaat te plaatsen. "We vinden niet altijd een geschikt gebouw of een geschikte plaats om onze geldautomaten te plaatsen", legt Marie Janart uit.
"Dat is enerzijds omdat we heel veel technische voorwaarden moeten beantwoorden om geldautomaten te kunnen plaatsen. Dat gaat over de breedte, de stabiliteit, de kwaliteit en de toegankelijkheid van het pand voor mensen met een rolstoel."
"Wat ook belangrijk is, is dat we willen zitten op een goede plaats waar er parking vlakbij is. Het moeten ook plaatsen zijn die centraal in de dorps- en gemeentekernen liggen."
Waar in jouw buurt komt er een nieuwe geldautomaat? Geef de naam van je gemeente hieronder in:
In kaart: De huidige en komende bankneutrale geldautomaten in België
2.510 automaten in 970 Cashpunten
De banken Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC richtten Batopin in 2020 op om geldautomaten gezamenlijk en gespreid over heel België uit te rollen, terwijl ze hun eigen automaten opdoeken.
Eind 2021 openden de eerste Cash-punten de deuren, intussen staat de teller op 400 locaties met alles samen een duizendtal geldautomaten. Voor het eerst maakt Batopin op zijn website nu bekend waar het nog wil neerstrijken.
Door nu duidelijk aan te geven waar het nog op zoek is naar geschikte plaatsen, hoopt Batopin ook makkelijker verhuurders te kunnen vinden. In zijn zoektocht overlegt Batopin met lokale besturen, maar het bedrijf vraagt ook voorstellen van burgers én verhuurders. Alles samen gaat het om 150 miljoen euro aan investeringen, alleen voor de inrichting en dus zonder de kosten voor huur en onderhoud.
Batopin heeft 3 types Cash-punten: zowat zes op de tien zijn momenteel binnenruimtes, bijna een derde automaten in de muur en tot slot een tiende kiosken. Die laatste worden in een werkplaats opgebouwd en kunnen op zichzelf staan, bijvoorbeeld op parkings.
0 件のコメント:
コメントを投稿