2024年3月24日日曜日

Jambon gelooft in doorstart van industriële activiteit Van Hool: “Chinese investeerder is niet het wenselijke scenario” - Het Nieuwsblad

© BELGA

De Vlaamse regering is bereid een doorstart van de industriële activiteit op de site van Van Hool in Koningshooikt te steunen. Dat heeft minister-president Jan Jambon zondag verklaard in De Zevende Dag.

Bron: BELGA

Maandag staat een ondernemingsraad geprogrammeerd bij de busbouwer. Die zit in slechte papieren. “Misschien” wordt het einde verhaal voor de NV Van Hool, aldus Jambon, maar daarom niet voor de industriële activiteit op de site. “Een aantal private partners hebben hun oog laten vallen op de zeer goede werkkrachten en de omgeving.”

De Vlaamse regering is bereid een doorstart te steunen, maar Jambon wil eerst kijken welke ernstige partijen zich aandienen en of ze überhaupt steun nodig hebben. Een Chinese investeerder “is natuurlijk niet het wenselijke scenario”, vindt de Vlaamse regeringsleider. Hij verkiest een Vlaamse, en bij uitbreiding een Europese onderneming.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjQwMzI0Xzk0NDEyNjIy0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿