2024年3月25日月曜日

LIVE. Busbouwer Van Hool geeft stand van zaken over reddingsplan - Het Nieuwsblad

Bonden hopen op meer duidelijkheid over kandidaat-overnemers

Bij busproducent Van Hool in Koningshooikt (Lier) start maandagmiddag een nieuwe bijzondere ondernemingsraad over de herstructurering en toekomst van het bedrijf. Verwacht wordt dat er (nog) geen faillissement wordt bekendgemaakt, maar de vakbonden hopen wel op meer duidelijkheid over de kandidaat-overnemers die er zouden zijn.

Van Hool kondigde onlangs een zware herstructurering aan die om en bij de 1.100 banen zou kosten. De vrees bestaat echter dat de torenhoge schulden van het bedrijf zelfs op korte termijn tot een faillissement zullen leiden. Intussen wordt er wel gezocht naar een mogelijke overnemer, die hetzij de schulden mee overneemt, hetzij via een (flits)faillissement pas na het kortstondig opdoeken van het bedrijf in bad zou stappen. De precieze constructie wordt van groot belang gezien voor de personeelsleden en hun eventuele opzegvergoeding.

Volgens De Tijd zijn de banken intussen niet bereid om mee te gaan in het herstelplan van Van Hool en het bedrijf nog verder te financieren. Op officiële communicatie van het bedrijf is het echter nog wachten. De vakbonden delen maandagmiddag alvast gezamenlijke pamfletten uit aan het aanwezige personeel, met de boodschap dat ook zij de aanhoudende onzekerheid betreuren.

"De onzekerheid weegt ongezien en pijnlijk door", klinkt het onder meer. "En alsof er nog niet genoeg onduidelijkheden zijn, dook vorige week ook het oud erfrechtelijk geschil binnen de familie Van Hool op. We veroordelen ten sterkste dat een familiegeschil een hypotheek zou plaatsen op onze toekomstkansen."

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjQwMzI1Xzk0NjU4NTY10gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿