2019年3月22日金曜日

Geen treinen tussen Herentals en Turnhout door aanrijding: 'mist heeft rol gespeeld' - De Standaard

Bij de aanrijding tussen een trein en een voertuig vrijdagochtend aan een overweg in Lichtaart heeft de zware mist een rol gespeeld. Aangezien er heel wat schade is, zal het waarschijnlijk nog tot de namiddag duren eer het treinverkeer tussen Herentals en Turnhout wordt hernomen.

De bestuurder van het voertuig kwam uit een straat parallel aan de sporen en raakte de slagboom bij het afdraaien. 'De bestuurder raakte tijdig uit zijn voertuig, maar de aanrijding kon niet meer worden vermeden', aldus Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. Hij roept nog eens op om extra waakzaam te zijn bij moeilijke weersomstandigheden zoals mist.

Er vielen geen gewonden, maar het treinverkeer zal waarschijnlijk pas in de namiddag kunnen hernemen. Er is immers heel wat schade veroorzaakt bij de aanrijding. De trein kon niet meer op eigen kracht verder en moet worden weggesleept. De wagen moet dan weer worden getakeld. Ook is er schade aan de slagboom. Ploegen van de spoorinfrastructuurbeheerder zijn ter plaatse.

Het voertuig in kwestie was een bestelwagen van Bpost, zo bevestigde ook de lokale politie van de regio Turnhout.
De reizigers moesten in eerste instantie na de aanrijding gebruikmaken van de reguliere busdienst van De Lijn. Ondertussen zijn er door de NMBS ook vervangbussen ingelegd.

Let's block ads! (Why?)

Read Again http://www.standaard.be/cnt/dmf20190322_04274416

0 件のコメント:

コメントを投稿