2019年3月28日木曜日

Voorakkoord bij Skeyes, maar ACV geeft acties nog niet op - De Standaard

Vakbonden en directie bij Skeyes hebben een voorakkoord bereikt in hun dispuut over de organisatie van de nachtdiensten.

Er woedt al enkele weken sociale onrust bij Skeyes, het vroegere Belgocontrol. Aanleiding zijn de werkdruk en de arbeidsorganisatie. Met prikacties wisten de luchtverkeersleiders het vliegverkeer op de Belgische luchthavens te verstoren.

Vorige vrijdag sloot de socialistische vakbond al een eerste voorakkoord met de directie, maar de dagen nadien bleven de andere vakbonden acties voeren. Nu zouden alle bonden akkoord zijn om de acties stop te zetten en de tekst van het voorakkoord aan hun achterban voor te leggen.

Concreet komt er een bemiddelaar om uit te zoeken welke nieuwe werkorganisatie er voor de nachtploegen wordt ingevoerd. De discussie draait rond wat werkuren zijn en wat niet. Als een nachtshift op maandag om  22 uur start en de volgende ochtend stopt, is dinsdag dan ook een (tweede) werkdag?

Maar de inkt van het persbericht van de directie van Skeyes over een voorakkoord was nog niet droog of het ACV liet weten dat die mededeling voorbarig was. Het ACV wil eerst meer duidelijkheid over wat de bemiddelaar allemaal kan en mag bespreken. Tot dan zouden de acties volgens het ACV wel gewoon doorgaan. 

Let's block ads! (Why?)

Read Again http://www.standaard.be/cnt/dmf20190327_04285390

0 件のコメント:

コメントを投稿