2019年3月25日月曜日

Luchtverkeersleiders voeren opnieuw actie, impact op vluchte... (Brussel) - De Standaard

Nieuwe acties van de luchtverkeersleiders leiden maandag opnieuw tot vertragingen van het luchtverkeer in ons land. Met name op Brussels Airport en op Charleroi is er hinder, al zeker tot in de late namiddag. In Luik, waar vooral vrachtvluchten plaatsvinden, verloopt het vliegverkeer normaal.

De acties in Canac2, het luchtverkeersleidingscentrum van Skeyes, startten maandagochtend om 8 uur en zouden al zeker tot 16 uur duren. Zowel aankomende als vertrekkende vluchten op Brussels Airport hebben vertraging. Bij Brussels Airlines zijn acht op de tien vluchten getroffen, met vertragingen tussen 1 uur en 1 uur 20 minuten. 'Vooral tijdens de ochtendpiek was er hinder. Rond de middag is de situatie wat beter, maar we verwachten binnen enkele uren een nieuwe piek', waarschuwt de woordvoerster. Voor de luchtvaartmaatschappij is het alle hens aan dek, door de onzekerheid is het moeilijk vooruit plannen.

Op de luchthaven van Charleroi zijn er maandag ook vertragingen, maar zelden van meer dan een uur, aldus de woordvoerster. Ze wijst er ook op dat het niet duidelijk is of die het gevolg zijn van operationele problemen, dan wel van de acties bij Skeyes.
In Luik zou het vliegverkeer maandag normaal verlopen.

De acties komen er op initiatief van de christelijke vakbond ACV-Transcom. Die heeft een stakingsaanzegging lopen tegen onder meer de werkdruk en arbeidsorganisatie. De directie van Skeyes sloot afgelopen vrijdag een akkoord met de socialistische vakbond, maar dat akkoord kan niet op de goedkeuring rekenen van de andere bonden. Ook vorige week waren er al herhaaldelijk acties.

Vorige week veroorzaakten de acties nog heel wat vertragingen, van een half uur tot zelfs meer dan twee uur. Brussels Airlines moest enkele vluchten schrappen. Verschillende nachten was er gedurende meerdere uren zelfs helemaal geen vliegverkeer mogelijk, met vooral hinder voor het vrachtverkeer.

Let's block ads! (Why?)

Read Again http://www.standaard.be/cnt/dmf20190325_04279555

0 件のコメント:

コメントを投稿