Enkele elementen bemoeilijken de vergelijking met de cijfers van twaalf maanden eerder. Door de coronacrisis verwerkten de voedingswinkels hogere volumes, maar bij non-food, foodservice en de verkoop van brandstoffen was er dan weer een omzetdaling. Voorts speelt onder meer een wijziging van boekhoudregels in Frankrijk, waar het voorgaande boekjaar eenmalig vijftien maanden telde. Ook is voortaan de vorig jaar overgenomen winkelketen Fiets! in de cijfers opgenomen.
Colruyt noteerde een omzet van 9,58 miljard euro, een stijging met 1,6 procent. Op vergelijkbare basis, waarbij rekening gehouden wordt met die verschillende eenmalige elementen, geeft dat een stijging met 1,7 procent. De winst landde op 431 miljoen euro, maar de toename is wel voornamelijk te danken aan de eenmalige elementen. De vergelijkbare winst lag maar 8 miljoen hoger, op 380 miljoen euro.
Omzet
De omzet van de detailhandel steeg 1,5 procent tot 7,9 miljard euro. De voedingsverkoop profiteerde van de Covid-19-crisis, en het bijhorende hamsteren in de beginperiode. De omzet van keten Colruyt in België en Luxemburg steeg 2,2 procent, maar vergelijkbaar was er maar 0,7 procent stijging. De omzet van de Okay-, Bio-Planet- en Cru-winkels ging 6 procent hoger - zonder Covid-19 was dat maar plus 3,1 procent.
De non-foodretailomzet steeg met 6,7 procent. In dit stijgende cijfer is weliswaar voortaan Fiets! opgenomen. Bij Dreamland en Dreambaby bleef de omzet nagenoeg stabiel, "als gevolg van de verplichte non-food winkelsluitingen vanaf 18 maart". Zonder corona is er sprake van 4,4 procent omzetstijging.
Colruyt geeft nog geen prognoses voor 2020-2021. Die zal het bedrijf toelichten op de algemene vergadering eind september.
Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiW2h0dHBzOi8vd3d3Lmhsbi5iZS9nZWxkL2Vjb25vbWllL2Nvcm9uYWNyaXNpcy1zcGlqc3QtZGUtdm9lZGluZ3NvbXpldC12YW4tY29scnV5dH5hZWJjMDEyNi_SAQA?oc=5
0 件のコメント:
コメントを投稿