2020年6月9日火曜日

Eerste Belgische hoogwaardige mondmaskers rollen in augustus van de band - VRT NWS

Tijdens de coronacrisis werd duidelijk hoe kwetsbaar ons land is op het vlak van beschermingsmateriaal voor de zorgsector. Hoogwaardige mondmaskers, de zogenaamde FFP2’s en FFP3’s, bleken schaars te zijn en ons land was afhankelijk van de buitenlandse markt. Een deel van de geïmporteerde maskers voldeed bovendien niet aan de kwaliteitsvereisten.

Daar moet nu verandering in komen. Medimundi start vanaf augustus 2020 met de productie van FFP2 en FFP3 ademhalingsmaskers. Medimundi is een nieuwe spin-off van Cartamundi en de Universiteit Antwerpen. In consortium met de firma Cloostermans uit Hamme en een privé-investeerder, zal Medimundi instaan voor de innovatie, de productie, de marketing en de verkoop van de hoogwaardige ademhalingsmaskers. Cloostermans levert de exclusieve machine die de maskers zal produceren.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8wNi8wOC9lZXJzdGUtYmVsZ2lzY2hlLWhvb2d3YWFyZGlnZS1tb25kbWFza2Vycy1yb2xsZW4taW4tYXVndXN0dXMtdmFuL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿