2022年4月3日日曜日

Grote storing bij het treinverkeer in Nederland duurt nog uren langer: al zeker tot 20 uur geen treinen - VRT NWS

Door een technische storing zijn er sinds deze ochtend grote problemen bij de Nederlandse Spoorwegen. Al zeker tot 20 uur vanavond zullen er geen treinen rijden. Eerder werd nog uitgegaan van 17 uur. Het zou gaan om een storing in het systeem waarmee personeel en treinen gepland worden.

Het probleem situeert zich in het systeem dat de NS gebruikt om zowel personeel als treinen te plannen. Daardoor kan momenteel de veiligheid op het spoor niet gegarandeerd worden. Voor reizigers is het niet mogelijk om de reisplanner te gebruiken en ook in de stations is er geen informatie.

De Nederlandse Spoorwegen raden reizigers dan ook aan hun reis uit te stellen: "Normaal gezien gebruiken we dit systeem om na een storing een nieuwe planning te maken, maar dat gaat dus nu niet. We werken aan een oplossing."

Volgens de Nederlandse Spoorwegen is nog onduidelijk hoelang de storing zal duren. Eerder werd nog uitgegaan van 17 uur, maar ondertussen liet de NS weten dat er tot tenminste 20 uur geen treinen zullen rijden.

Geen vervangbussen

Omwille van de omvang van de problemen worden er voorlopig geen vervangbussen ingezet. "In een bus passen vijftig mensen, in een gemiddelde intercity duizend," zegt de woordvoerder van de NS.

We werken hard aan het herstel, maar we hebben geen idee hoe lang dit zal duren

Nederlandse Spoorwegen

Op de trajecten van de regionale vervoerders rijden de treinen wel, zegt de NS, maar ook voor die treinen kan geen actuele reisinformatie gegeven worden. Hetzelfde geldt voor internationale treinen.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8wNC8wMy9ncm90ZS1zdG9yaW5nLWJpai1oZXQtdHJlaW52ZXJrZWVyLWluLW5lZGVybGFuZC1hbC16ZWtlci10b3QtMTcv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿