2022年4月4日月曜日

Grote storing bij het treinverkeer in Nederland: vandaag geen treinen meer, herstart morgenochtend - VRT NWS

Door een technische storing zijn er sinds deze ochtend grote problemen bij de Nederlandse Spoorwegen. De NS liet ondertussen weten dat er vandaag geen treinen meer zullen rijden. Eerder werd gehoopt op een herstart om 17 uur en later om 20 uur, maar dat zal dus pas voor maandagochtend zijn. Het gaat om een storing in het systeem waarmee personeel en treinen gepland worden.

Het probleem situeert zich in het IT-systeem dat de NS gebruikt om zowel personeel als treinen te plannen. Daardoor kon de veiligheid op het spoor niet gegarandeerd worden. Voor reizigers was het niet mogelijk om de reisplanner te gebruiken en ook in de stations was er geen informatie.

De Nederlandse Spoorwegen raadden reizigers aanvankelijk dan ook aan hun reis uit te stellen. Ondertussen lieten ze weten dat het treinverkeer vandaag niet meer zal herstarten. Eerder werd nog uitgegaan van 17 uur, later van 20 uur, maar de herstart zal dus pas voor morgenochtend zijn.

“Hoewel de oorzaak van de storing inmiddels verholpen is, is de impact groot”, zegt de NS in een verklaring. “Om betrouwbaar te kunnen opstarten, moeten systemen geüpdatet worden en treinen op de juiste plaats worden gebracht. Dat vergt tijd." De verwachting is wel dat morgenochtend grotendeels de normale dienstregeling kan worden opgestart.

Geen vervangbussen

Omwille van de omvang van de problemen werden er geen vervangbussen ingezet. "In een bus passen vijftig mensen, in een gemiddelde intercity duizend," zegt de woordvoerder van de NS.

De verwachting is dat morgenochtend grotendeels de normale dienstregeling kan worden opgestart

Nederlandse Spoorwegen

Op de trajecten van de regionale vervoerders rijden de treinen wel, zegt de NS, maar ook voor die treinen kan geen actuele reisinformatie gegeven worden. Hetzelfde geldt voor internationale treinen.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiaGh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMi8wNC8wMy9ncm90ZS1zdG9yaW5nLWJpai1oZXQtdHJlaW52ZXJrZWVyLWluLW5lZGVybGFuZC1hbC16ZWtlci10b3QtMTcv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿