2022年4月6日水曜日

Toplui van PostNL vrijgelaten onder voorwaarden - Het Nieuwsblad

Rudy Van Rillaer 

Rudy Van Rillaer ©  Dieter Tielemans

De onderzoeksrechter in het dossier tegen PostNL heeft CEO Rudy Van Rillaer en operations manager John de Bruin vrijgelaten door handlichting. Dat betekent dat de onderzoeksrechter zelf meent dat er geen noodzaak meer is voor het verdere onderzoek om beide mannen in de cel te houden. De twee moeten wel enkele voorwaarden naleven. De depots in Wommelgem en Willebroek zijn ook vrijgegeven.

jvh

Beide mannen werden vorige week samen met de verantwoordelijke van het depot in Willebroek opgepakt bij een inval bij PostNL in Wommelgem, Turnhout en Willebroek. Twee depots werden verzegeld. Vrijdag waren de drie mannen voor de raadkamer verschenen, die de vrijlating onder voorwaarden van CEO Van Rillaer en zonder voorwaarden van de twee anderen had toegekend. Maar het arbeidsauditoraat ging maandag tegen de vrijlating van Van Rillaer en De Bruin in beroep, waardoor de twee binnen twee weken voor de kamer van inbeschuldigingstelling zouden moeten verschijnen en tot die tijd in de cel zouden moeten blijven. Depotverantwoordelijke Jimmy A. mocht maandag wel de cel verlaten.

LEES OOK. Deed je de deur niet open? Dat is dan 0 euro voor de pakketbezorger: zo gaat PostNL te werk (+)

De onderzoeksrechter heeft Van Rillaer en De Bruin woensdag toch vrijgelaten onder voorwaarden. Het is onduidelijk over welke voorwaarden het gaat. De onderzoeksrechter nam de beslissing zelf, hij meent dat inmiddels de nodige onderzoeksgegevens door het bedrijf beschikbaar werden gesteld waardoor de aanhouding van de twee niet langer noodzakelijk is. De twee verzegelde depots in Wommelgem en Willebroek zijn woensdag ook vrijgegeven.

Het onderzoek naar de wanpraktijken bij PostNL wordt intussen voortgezet. De bestuursleden worden vervolgd voor mensenhandel, verboden terbeschikkingstelling, zwartwerk en het leiden van een criminele organisatie. PostNL zou de onderaannemers zulke voorwaarden opleggen waardoor onderaannemers niet anders kunnen dat de wet overtreden om hun pakketjes geleverd te krijgen.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjIwNDA2XzkyNzQ4ODYw0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿