2023年8月20日日曜日

AI-gegenereerd artikel van Microsoft raadt voedselbank aan als toeristische attractie - VRT.be

Microsoft heeft een artikel verwijderd waarin een voedselbank als reistip werd gegeven voor een bezoekje aan de Canadese stad Ottawa. Het artikel was gegenereerd met artificiële intelligentie. Volgens Microsoft ging het om een menselijke fout.

Op onder meer de Britse startpagina van website MSN verscheen een artikel met "dingen die je absoluut niet mag missen" als je naar Ottawa gaat. Op de eerste plaats stond het Winterlude Festival en op plaats twee het Nationaal Oorlogsmonument. 

Maar de top drie werd vervolledigd door een bedenkelijke bestemming: de lokale voedselbank, met daaronder een merkwaardige uitleg. "Het leven is al moeilijk genoeg. Overweeg om hier op een lege maag naartoe te gaan."

De opvallende zin in het tekstje lijkt een slecht herschreven versie te zijn van wat op de website van de voedselbank staat: "Het leven is al uitdagend genoeg. Stel je voor dat je het op een lege maag aangaat."

Het is ook niet de enige fout in het artikel merkt CBC Canada op. Zo stond er een foto van de Rideaurivier in plaats van het Rideaukanaal in het bericht over Parc Omega. Tijdens Winterlude Festival zouden mensen kunnen genieten van "Noord-Amerika's grootste sneeuw".

"Menselijke fout"

Het bericht bleek een fout te zijn van Microsofts AI-software. In 2020 ontsloeg het techbedrijf journalisten bij Microsoft News en MSN om ze te vervangen door artificiële intelligentie. Sindsdien verschijnen er steeds meer AI-gegenereerde artikels, al zouden die wel gecontroleerd worden door mensen. 

Microsoft reageert aan nieuwswebsite The Verge dat ze het artikel hebben verwijderd en dat het om een menselijke fout ging. "We combineren de kracht van technologie met de ervaring van contenteditors. In dit geval werd de inhoud gegenereerd door een combinatie van algoritmes en menselijke beoordeling, niet door een groot taalmodel of AI-systeem."

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiVWh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8wOC8xOS9haS1nZWdlbmVyZWVyZC1hcnRpa2VsLXJhYWR0LXZvZWRzZWxiYW5rLWFhbi_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿