2023年8月24日木曜日

Vliegende start voor staatsbon: al voor meer dan 177 miljoen euro ingeschreven - VRT.be

De nieuwe staatsbon op een termijn van een jaar neemt een vliegende start. Om negen uur vanochtend was al voor meer dan 177 miljoen euro ingeschreven. Met de staatsbon hoopt de regering de banken ertoe aan te zetten de rente op de spaarboekjes op te trekken.

Vanaf vandaag kun je je inschrijven op de nieuwe staatsbon, die netto 2,81 procent opbrengt. Dat kan bij de banken, maar ook rechtstreeks bij het Agentschap van de Schuld, dat de staatsbon uitgeeft.

De eerste inschrijvingen bij de dienst van de Grootboeken - dat is de dienst van de schatkist waar mensen rechtstreeks kunnen intekenen - gebeurden al een minuut na middernacht, vertelt Jean Deboutte, directeur bij het Agentschap van de Schuld.

Vanochtend tegen om 9 uur waren er al 4.659 inschrijvingen voor een bedrag van 177 miljoen euro. "Dat is meer dan verwacht", zegt de topman van het Agentschap van de Schuld. Anderhalf uur eerder waren er nog 1.582 inschrijvingen, goed voor 66,4 miljoen euro.

Voor alle duidelijkheid: dat is het bedrag dat is ingetekend bij de Grootboeken, dus nog niet bij de banken. Met de staatsbon hoopt de regering de banken ertoe aan te zetten de rente op de spaarboekjes op te trekken.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiR2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMy8wOC8yNC92bGllZ2VuZGUtc3RhcnQtdm9vci1zdGFhdHNib24v0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿