2023年8月28日月曜日

Tesla uitgebrand in Grote-Brogel - Het Belang van Limburg

© 112 Meldingen Limburg

Peer -

Een Tesla is zondagavond rond 21 uur in brand gevlogen tijdens een rit op de Smeetshofweg in Grote-Brogel. Het elektrisch voertuig was nog maar net vertrokken toen er rook opsteeg aan de voorkant. Vermoedelijk ontstond de brand door een kortsluiting aan de 12 Volt-batterij.

Marij Wyers

De Tesla is volledig uitgebrand. De bestuurder kon zijn elektrisch voertuig tijdig aan de kant zetten en uitstappen. “De exacte oorzaak is niet meteen duidelijk, maar alles wijst op een eerder klassieke autobrand door een kortsluiting en dus niet aan de hoge spanningsbatterij voor het aandrijfcircuit”, zegt brandweerofficier Roel Adriaenssens van hulpverleningszone Noord-Limburg. Het lijkt erop dat de brand ontstond aan de gewone 12 Volt-batterij die in elk voertuig ligt.

De brandweer bluste de Tesla met water. “Bij de takeldienst zal het voertuig in het oog gehouden worden om te verhinderen dat het opnieuw ontvlamt”, zegt de brandweerofficier. (maw)

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiLGh0dHBzOi8vd3d3LmhidmwuYmUvY250L2RtZjIwMjMwODI3Xzk3MDczMzky0gEwaHR0cHM6Ly9tLmhidmwuYmUvY250L2RtZjIwMjMwODI3Xzk3MDczMzkyP2FtcD0x?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿