2019年3月12日火曜日

Proximus zet deur open voor nieuwe termijn CEO Leroy - De Tijd

De raad van bestuur van de telecomoperator wil verder met CEO Dominique Leroy, wier mandaat begin volgend jaar afloopt. Dat bevestigt voorzitter Stefaan De Clerck.

Op de algemene vergadering van Proximus   in april ligt de herbenoeming van CEO Dominique Leroy als lid van de raad van bestuur voor. Dat is opmerkelijk. Leroy blijft volgens het voorstel tot 2023 bestuurder bij de telecomoperator, terwijl haar mandaat als CEO maar tot begin volgend jaar loopt.

Het is een technische ingreep, maar wel een die de deur openzet voor haar herbenoeming als CEO. Dat bevestigt Stefaan De Clerck, de voorzitter van de raad van bestuur. 'De herbenoeming als bestuurder staat los van haar contract als CEO', aldus De Clerck. 'Maar dit is wel een signaal dat we klaarstaan om met haar te spreken over een verlenging van haar CEO-mandaat.' 

Overheidsbedrijven

De herbenoeming van Leroy als bestuurder is nodig door een wijziging van de wet over de overheidsbedrijven. De regering stelde tot 2015 per Koninklijk Besluit haar overheidsbestuurders aan bij autonome overheidsbedrijven. Dat is veranderd: de benoeming van die bestuurders gebeurt nu door de algemene vergadering van het bedrijf zelf. 

Dit is een signaal dat we klaarstaan om met haar te spreken over een verlenging van haar mandaat als CEO.
Stefaan De Clerck
Voorzitter Raad van Bestuur Proximus

Proximus maakt op de komende algemene vergadering voor een deel van de overheidsbestuurders de switch van het oude naar het nieuwe systeem. Dat houdt in dat ook het mandaat van Leroy verlengd wordt voor vier jaar, tot de algemene vergadering van 2023. 

Herstructurering

De herbenoeming als bestuurder faciliteert Leroys herbenoeming als CEO. De raad van bestuur zegt klaar te zijn om dit najaar contractbesprekingen te voeren.  

Met de steun voor Leroy kan de raad van bestuur ook een duwtje geven aan de lopende onderhandelingen rond de herstructurering. Proximus kondigde begin januari aan dat 1.900 jobs op de helling staan. 'Leroy heeft haar job goed uitgevoerd, met respect voor de sociale vrede en met constructief overleg', zegt De Clerck. 

De grote vraag is hoe de politiek, de vakbonden en Leroy zelf tegenover een nieuwe termijn staan. Bij de aankondiging van de herstructurering liet Leroy nog verstaan dat ze openstaat voor een tweede termijn. 

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://www.tijd.be/tech-media/telecom/proximus-zet-deur-open-voor-nieuwe-termijn-ceo-leroy/10106476.html

0 件のコメント:

コメントを投稿