2023年8月1日火曜日

Amerikaans bedrijf werkt aan bod op failliete fietsmerk VanMoof - De Morgen

NieuwsMobiliteit

Een VanMoof-fiets in de stad. Beeld ANP
Een VanMoof-fiets in de stad.Beeld ANP

Het Amerikaanse bedrijf micromobility.com werkt aan een overname van het failliete Nederlandse fietsenmerk VanMoof. Dat schrijft micromobility.com op zijn eigen website. Het bedrijf heeft al een zogeheten niet-bindend bod op VanMoof gedaan dat positief ontvangen zou zijn. Financiële details werden niet gemeld.

Micromobility.com verhuurt en verkoopt elektrische fietsen en steps en is actief in de Verenigde Staten, maar ook in Italië en Servië. Topman Salvatore Palella zegt dat nu wordt gewerkt aan een bindend bod op VanMoof. Door dat merk over te nemen kan micromobility.com zijn positie op de markt voor elektrisch stadsvervoer en de eigen portefeuille versterken, aldus Palella. Het past in de langetermijnstrategie van het bedrijf, dat ook een beursnotering heeft in New York.

Lees ook

Drie VanMoof’ers over hun elektrische fiets: ‘Als hij kapot is, ben je gejost’

Ze verkochten hippe elektrische fietsen voor 3.498 euro. Het eindigde met een kleine volksopstand voor de winkel

VanMoof ging eerder deze maand failliet. Dat leverde problemen op voor de eigenaars van de fietsen omdat het verlieslijdende bedrijf veel onderdelen specifiek liet ontwerpen en ook veel eigen software had.

De curatoren zijn bezig de mogelijkheden van een doorstart te onderzoeken. Er zouden meerdere kandidaat-overnemers zijn, zo raakte eerder al bekend.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMibGh0dHBzOi8vd3d3LmRlbW9yZ2VuLmJlL3NuZWxuaWV1d3MvYW1lcmlrYWFucy1iZWRyaWpmLXdlcmt0LWFhbi1ib2Qtb3AtZmFpbGxpZXRlLWZpZXRzbWVyay12YW5tb29mfmI0ZmIyNTM4L9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿