2024年7月2日火曜日

Airbus krijgt megabestelling uit Filipijnen - Het Nieuwsblad

© REUTERS

Vliegtuigbouwer Airbus heeft een voorlopig akkoord gesloten voor de levering van 152 vliegtuigen aan de Filipijnse luchtvaartmaatschappij Cebu Pacific Air. Het order heeft een waarde van 24 miljard dollar (22,4 miljard euro) aan catalogusprijzen, al zijn aanzienlijke kortingen gebruikelijk.

Bron: BELGA

Volgens Cebu gaat het om de grootste vliegtuigbestelling ooit in de Filipijnen. Concreet zal de maatschappij 102 toestellen van het type A321neo bestellen, met een optie voor nog eens 50 exemplaren. De A321neo is het bestverkopende vliegtuig van Airbus. Het orderboek is voor jaren gevuld. 

De lagekostenmaatschappij Cebu Pacific Air is de grootste speler in de Filipijnen. Ze heeft een vloot van zowat 85 Airbus-toestellen en een aantal kleinere propellervliegtuigen. 

“We bedanken Cebu Pacific voor zijn aanhoudende vertrouwen in Airbus en zijn producten, en we kijken ernaar uit het contract te finaliseren”, aldus Airbus. Dat zou in het derde kwartaal gebeuren.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjQwNzAyXzkzMjQ0MzE00gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿