2024年7月3日水曜日

Google ziet CO2-uitstoot in vijf jaar tijd met bijna 50 procent stijgen - De Standaard

Milieu

© REUTERS

Google heeft zijn CO2-uitstoot vorig jaar zien toenemen tot 14,3 miljoen ton. Dat is 48 procent meer dan in 2019. Dat blijkt dinsdag uit het jaarlijkse milieuverslag van het Amerikaanse internetconcern.

De toegenomen uitstoot van broeikasgassen is volgens het bedrijf een gevolg van de sterk gestegen vraag naar artificiële intelligentie. De datacenters die daarvoor nodig zijn, vragen veel energie. Concurrenten Amazon en Microsoft kampen met hetzelfde probleem.

“Naarmate we artificiële intelligentie verder in onze producten integreren, kan uitstootreductie een uitdaging worden door de toenemende energiebehoefte die voortvloeit uit de hogere intensiteit van AI-berekeningen, en de emissies die samenhangen met de verwachte toename van onze investeringen in technische infrastructuur”, zo laat het bedrijf in het rapport weten.

Google heeft zich erop toegelegd in 2030 voor al zijn activiteiten klimaatneutraal te zijn. Tegenover het referentiejaar 2019 mikt het bedrijf daarvoor op een halvering van de uitstoot van broeikasgassen. De resterende uitstoot zou dan geneutraliseerd worden via investeringen in oplossingen voor koolstofvangst.

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMWh0dHBzOi8vd3d3LnN0YW5kYWFyZC5iZS9jbnQvZG1mMjAyNDA3MDNfOTE1MTA0MDnSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿