2024年7月11日木曜日

Hogere start Brussel voorzien in aanloop naar Amerikaanse inflatiecijfers - Beursduivel

(ABM FN) De Brusselse beurs gaat donderdag naar verwachting een hogere opening tegemoet en heeft de 4.000 punten weer in het vizier.

Futures op de Euro Stoxx 50 index noteerden ongeveer een uur voor de beursgong enkele tienden van een procent in het groen.

Woensdag sloot de Bel20 index al 1,1 procent hoger op een slotstand van 3.994,31 punten. 

Ook Wall Street vond woensdag de weg omhoog, met winsten voor hoofdgraadmeter S&P 500 en techbeurs Nasdaq van ruim een procent. Beide indices scherpten hun recordstanden aan. Renteoptimisme lag ten grondslag aan het positieve sentiment. 

Dinsdag herhaalde Fed-voorzitter Powell voor de Senaat nog dat er meer verbetering van de inflatie nodig is voordat de Fed de rente kan verlagen.

Woensdag, tijdens de tweede dag van getuigenissen, nuanceerde Powell zijn woorden door te zeggen dat de hoge inflatie niet het enige risico is waarmee de Amerikaanse economie wordt geconfronteerd. "Er zijn ook risico's verbonden aan het precies goed timen van de renteverlagingen", zei hij.

Hoewel Powell zei dat hij geen signalen wilde afgeven over de timing van een renteverlaging, zeiden veel economen dat ze meer vertrouwen hebben gekregen in hun voorspelling voor een renteverlaging in september.

In dit verband zijn vanmiddag om 14:30 uur alle ogen gericht op de publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers in juni. Economen voorzien een stijging op maandbasis van 0,1 procent, en op jaarbasis van 3,1 procent. In mei bedroeg de inflatie nog 3,3 procent. 

De producentenprijzen worden vrijdag vrijgegeven. 

De Aziatische beurzen noteerden donderdag na de winsten in Europa en Amerika over de brede linie hoger, met als uitschieter de Hang Seng index in Hongkong met een winst van circa anderhalf procent. 

De ASX 200 in Sydney, de KOSPI index in Seoel en de Nikkei index in Tokio klommen daarnaast tot een procent. Daarmee schoot de Nikkei index voor het eerst door de 42.000 punten.

Olie werd woensdag 0,7 procent duurder. Uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 index steeg woensdag 1,0 procent tot 5.633,91 punten, de Dow Jones index won  1,1 procent op 39.721,36 punten en de Nasdaq sloot 1,2 procent hoger op 18.647,45 punten.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMid2h0dHBzOi8vd3d3LmJldXJzZHVpdmVsLmJlL05pZXV3cy83OTk5NzEvSG9nZXJlLXN0YXJ0LUJydXNzZWwtdm9vcnppZW4taW4tYWFubG9vcC1uYWFyLUFtZXJpa2FhbnNlLWluZmxhdGllY2lqZmVycy5hc3B40gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿