2024年7月11日木曜日

Voormalig directeur van Audi Brussels: "Geen spijt van beslissing om e-tron naar België te halen" - VRT.be

Patrick Danau, de voormalige directeur van Audi Brussels, heeft geen spijt van zijn beslissing om in 2016 de productie van de e-tron naar België te halen. Danau werd daardoor ook wel "de redder van Audi Brussels" genoemd. De huidige directie wil de productie van de elektrische wagen vroegtijdig stopzetten, waardoor 1.400 banen zouden verdwijnen. 

Patrick Danau was tot 2019 directeur van Audi Brussels. Hij zorgde er in 2016 voor dat de e-tron, de eerste volledig elektrische wagen van Audi, in België geproduceerd werd. Daardoor werd hij ook wel "de redder van Audi Brussels" genoemd. 

"Ook toen was de vraag: wat met de fabriek in de toekomst? De e-tron was in onze ogen de enige optie om Audi Brussels levendig te houden, zeker tot 2027", vertelt Danau. "Maar nu lees ik in de media dat de productie toch eerder stopgezet zal worden." Daardoor zouden dit jaar nog 1.400 banen verdwijnen

Toch heeft Danau geen spijt van zijn beslissing uit 2016. "Op dat moment waren er maar een paar opties. Een daarvan was om de Audi A1 verder te bouwen. Maar die wordt nu niet meer geproduceerd in België. Als we toen voor de A1 hadden gekozen, was Audi Brussels er nu niet meer geweest." 

"Hoop niet opgeven"

De voormalig directeur is erg aangedaan door het nieuws. "Het is natuurlijk heel jammer. De Volkswagen groep heeft altijd goed voor zijn mensen gezorgd. Daarom geef ik de hoop nog niet op. Normaal gezien zullen ze hun fabriek niet zomaar laten vallen." 

"Ik ken de details van het dossier natuurlijk niet, maar ik hoop dat er over tientallen jaren nog altijd auto's gebouwd zullen worden in Brussel. De fabriek staat er sinds 1949, dat kan je niet zomaar opzij zetten, vind ik." 

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiYmh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyNC8wNy8xMC92b29ybWFsaWctZGlyZWN0ZXVyLWF1ZGktYnJ1c3NlbHMtaWstZ2VlZi1kZS1ob29wLW5pZXQtb3Av0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿