2024年7月5日金曜日

Alles aan 1 tot 5 euro: schoenenwinkel Bristol start met leegverkoop in Deurne - Het Nieuwsblad

Deurne -

De schoenen- en kledingwinkelketen Bristol is donderdag in de winkel in de Keesinglaan in Deurne gestart met een leegverkoop. Alles mag weg aan 1, 3 of 5 euro.

Christof Willocx

De 117 Belgische winkels van Bristol, dat vroeger bekend was onder de namen Shoe Post en later Shoe Discount, staan te koop. De keten zit in zware financiële problemen en zoekt een overnemer. Intussen is er een uitverkoop gestart in de winkels.

“De winkel in Deurne is nu de eerste waar we met een leegverkoop starten”, zegt Lore Vanaudenhouve, marketingdirecteur van Bristol. “Er is vooral nog veel kleding in de winkel. Alles moet nu weg aan prijzen van 1, 3 of 5 euro. Ongeveer één derde van de winkel is nog gevuld. Als alles op is, sluiten we de zaak. Dat zal dus wellicht in de komende dagen al zijn. We organiseren deze leegverkoop in Deurne omdat de zelfstandige uitbater er mee is gestopt. In de winkel wordt nu eigen personeel van Bristol ingezet.”

De andere Vlaamse winkels van Bristol worden voorlopig wel nog aangevuld vanuit het distributiecentrum in Beringen in Limburg. Ook in die andere winkels zijn grote kortingen te verkrijgen, die oplopen tot zeventig procent.

Onderhandelingen over overname

Intussen lopen de onderhandelingen met kandidaat-overnemers van de Bristol-winkels verder. “Ik verwacht dat we daar tegen begin augustus meer over kunnen communiceren”, zegt Lore Vanaudenhove.

Bristol kwam in de problemen door de sluiting van de winkels tijdens de coronacrisis, de fors gestegen huur- en energiekosten, de kwakkelende economie en het slechte weer, waardoor klanten weinig lente- en zomerkleding en -schoenen hebben gekocht. Expert Gino Van Ossel van de Vlerick Business School wees er eerder op dat Bristol ook schaalgrootte mist. Concurrent Van Haren is bijvoorbeeld eigendom van de veel grotere Duitse Deichmann Groep, die veel meer schoenen in één keer kan inkopen, en daardoor grotere kortingen kan krijgen bij leveranciers.

LEES OOK. Veel koopjesjagers voor uitverkoop Bristol: “Niet alle schoenen zijn voor mij, mijn man zou zot worden”

Adblock test (Why?)

Read Again https://news.google.com/rss/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3Lm5pZXV3c2JsYWQuYmUvY250L2RtZjIwMjQwNzA0XzkzMTAyMTI50gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿