2020年6月17日水曜日

Hyloris trapt beursgang af - De Tijd

De nieuwe aandelen kosten tussen 10 euro en 11,5 euro per stuk. De Luikse farmagroep wil op 29 juni op de beurs van Brussel noteren.

Hyloris is een Luiks farmabedrijf dat staat voor High Yield, Lower Risk. De inschrijvingen op de nieuwe aandelen starten vandaag en lopen tot 25 juni voor particuliere beleggers, en tot 26 juni voor institutionele beleggers. De prijsvork ligt tussen 10 en 11,50 euro per aandeel. Hyloris brengt 5 miljoen nieuwe aandelen naar de markt. Het 228 pagina's tellend prospectus staat sinds vandaag online.

De omvang van de beursgang kan oplopen tot 71 miljoen euro, afhankelijk van de finale intekenprijs en de mogelijke uitoefening van de zogenaamde overtoewijzingsoptie. De begeleidende bankiers hebben met andere woorden de mogelijkheid extra aandelen aanbieden bij een grote vraag. 

De beursintroductie waardeert Hyloris op 267 miljoen à 284 miljoen euro, in het midden van de prijsvork. 

Particuliere beleggers

KBC Securities en Kempen begeleiden de beursgang. Sowieso wordt minstens 10 procent van de aandelen voorbehouden voor particuliere beleggers. Als de vraag groter is dan het aanbod, dan krijgen particuliere orders bij KBC, Bolero en Van Lanschot voorrang. Vervroegde afsluiting van de inschrijvingen is mogelijk vanaf 24 juni. Het is de bedoeling om op 29 juni op de beurs van Brussel te noteren.

Resultaten

Hyloris boekt nog nauwelijks omzet. In het eerste kwartaal van 2020 gaat het om 63.000 euro, leert het prospectus. Momenteeel zijn twee producten goedgekeurd en lanceringsklaar. In vergelijking met een traditioneel biotechbedrijf, zijn de verliezen relatief kleiner omdat het geen duur onderzoek moet doen naar nieuwe medicijnen. Het bedrijf vertrekt van geneesmiddelen waarvan het patent is vervallen om nieuwe toedieningsvormen te maken of om met een mix van bestaande moleculen nieuwe, beter werkende medicijnen te ontwikkelen.

In het eerste kwartaal slikte Hyloris een verlies van 1,58 miljoen euro. Over 2019 en 2018 lag het jaarverlies telkens rond 6 miljoen euro.

Lees hier het recente interview met Stijn Van Rompay.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiVWh0dHBzOi8vd3d3LnRpamQuYmUvb25kZXJuZW1lbi9mYXJtYS1iaW90ZWNoL2h5bG9yaXMtdHJhcHQtYmV1cnNnYW5nLWFmLzEwMjMzNzU0Lmh0bWzSAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿