2020年6月14日日曜日

Nederland, Italië, Duitsland en Frankrijk bestellen 300 miljoen dosissen coronavaccin, minister De Block vindt dit niet verstandig - VRT NWS

De Belg Bruno Holthof is CEO van Oxford University Hospitals, waar het Britse vaccin ontwikkeld werd en nu getest wordt. Hoewel het vaccin nog volop getest wordt, is het bedrijf AstraZeneca al begonnen met de productie van 2 miljard dosissen. 

Om dat te kunnen betalen, is het belangrijk dat landen al bestellingen plaatsen, zegt Holthof. De Belg zegt dat de universiteit van Oxford en AstraZeneca geen winst willen maken. “Het enige wat wij vragen is dat de kosten vergoed worden van de ontwikkeling, de registratie en de productie van het vaccin. Wij werken heel hard om het vaccin te ontwikkelen en te produceren, maar we hebben bestellingen nodig om het vaccin te beginnen produceren.”

De Belg benadrukt dat de universiteit van Oxford en AstraZeneca zullen proberen het vaccin ter beschikking te stellen van alle landen in de wereld. “Wij werken ook met de Global Alliance for Vaccines and Immunization, die ook al een bestelling geplaatst heeft. En België is hierbij ook aangesloten via de Europese Unie. Dus zullen alle Europese landen hieraan kunnen deelnemen”, verzekert Holthof.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiZ2h0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8wNi8xMy9uZWRlcmxhbmQtaXRhbGllLWR1aXRzbGFuZC1lbi1mcmFua3JpamstYmVzdGVsbGVuLW1pbGpvZW5lbi1kby_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿