2020年6月10日水曜日

OESO verwacht wereldwijde recessie van minstens 6 procent: “Dreiging van tweede coronagolf zorgt voor aanhoudende onzekerheid” - Het Laatste Nieuws

Shoppers op de Meir in Antwerpen (illustratiebeeld).
Photo News Shoppers op de Meir in Antwerpen (illustratiebeeld).
De OESO, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, verwacht een krimp van de wereldwijde economie dit jaar van 6 procent. Voor België gaat de OESO uit van een terugval van ons bbp dit jaar met 8,9 procent. In het geval van een tweede golf vreest de OESO voor een bbp-daling met 11,2 procent.

Indien er een tweede golf op de wereld afkomt, dan dreigt die recessie uit te diepen naar 7,6 procent. Voor 2021 houdt de OESO rekening met een economische groei van 5,2 procent. In het geval van een tweede golf zou die groei evenwel beperkt blijven tot 2,8 procent.

De economie van de eurozone krimpt dit jaar met 9,1 procent als gevolg van de coronacrisis en met 11,5 procent als er een tweede coronagolf zou komen. Voor volgend jaar wordt dan een herstel voorzien van 6,5 procent.

Voor de Verenigde Staten, ‘s werelds grootste economie, wordt dit jaar een neergang met 7,3 procent voorspeld, en bij een tweede coronagolf kan dat een min van 8,5 procent worden. Voor volgend jaar wordt dan gerekend op groei met respectievelijk 4,1 en 1,9 procent.

OESO-econoom Laurence Boone stelt dat de dreiging van een tweede coronagolf zorgt voor aanhoudende onzekerheid en dat het nu geen tijd is om de wereldwijde handelsspanningen te laten oplopen. Volgens haar moeten overheden nu samenwerken bij het vinden van een medicijn tegen het virus.

Voor België gaat de OESO uit van een terugval van ons bbp met 8,9 procent.
OECD Voor België gaat de OESO uit van een terugval van ons bbp met 8,9 procent.

Lees ook: “Ik hoop dat deze crisis een wake-upcall is voor wie nog niet spaarde”: experts beantwoorden 10 vragen over uw financiële toekomst (+)


Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMipgFodHRwczovL3d3dy5obG4uYmUvZ2VsZC9lY29ub21pZS9vZXNvLXZlcndhY2h0LXdlcmVsZHdpamRlLXJlY2Vzc2llLXZhbi1taW5zdGVucy02LXByb2NlbnQtZHJlaWdpbmctdmFuLXR3ZWVkZS1jb3JvbmFnb2xmLXpvcmd0LXZvb3ItYWFuaG91ZGVuZGUtb256ZWtlcmhlaWR-YWZhYmYxZTYv0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿