2020年6月13日土曜日

Superkern neemt deze reeks economische en sociale maatregelen, maar N-VA keurt tekst niet goed - VRT NWS

"Deze steunmaatregelen, samen met alle eerder genomen beslissingen, getuigen van het engagement van de federale regering en de partijen die haar steunen om de burgers en het economisch weefsel van ons land zo goed mogelijk te ondersteunen in deze moeilijke periode, een periode waar de sociaaleconomische gevolgen van de gezondheidscrisis nog steeds voelbaar zijn", reageert premier Sophie Wilmès (MR) op de beslissing van de superkern.

De superkern, dat is de minderheidsregering met de partijen MR, Open VLD CD&V aangevuld met de zeven partijen die de regering vanuit de oppositie steunen. Maar opvallend: op deze - hoogstwaarschijnlijk laatste - superkern heeft de N-VA de tekst niet mee goedgekeurd.

"Er is weer een gigantisch pakket van meerdere honderden miljoenen op tafel gekomen. Wij kunnen daar niet langer in mee stappen. Onder het mom van noodmaatregelen wordt alleen maar gekeken naar de kant van uitgaven. Er wordt niet gekeken naar inkomsten of evenwichten die budgettair perspectief bieden. We moeten nu overgaan tot een regeringsvorming. ", verklaart fractieleider Peter De Roover.

VRT-Wetstraatjournalist Riadh Bahri: "Ik hoor dat de N-VA hier de hele dag constructief mee aan tafel heeft gezeten. Maar toen het op het einde moest beklonken worden, is er een kleine discussie ontstaan tussen PS-voorzitter Paul Magnette en N-VA-vertegenwoordiger Peter De Roover, laat ik mij vertellen."

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8wNi8xMi9zdXBlcmtlcm4v0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿