2020年6月8日月曜日

Swissport vraagt faillissement aan voor grondafhandeling Brussels Airport: 1.500 banen op de helling - Het Laatste Nieuws

Swissport heeft het faillissement aangevraagd voor de grondafhandelingsdiensten op Zaventem.
BELGA Swissport heeft het faillissement aangevraagd voor de grondafhandelingsdiensten op Zaventem.
Swissport heeft het faillissement aangevraagd voor de grondafhandelingsdiensten op Zaventem. Dat laat het bedrijf maandagochtend in een mededeling weten. Oorzaak is de coronapandemie. Er staan 1.469 banen op de helling.

De aanvraag van het faillissement bij de Nederlandstalige ondernemingsrechtbank van Brussel betreft de grondafhandelingsdiensten op Brussels Airport, laat Swissport weten. Swissport Cargo Services Belgium NV, een afzonderlijke juridische entiteit, is niet betrokken in het faillissement en zet zijn luchtvrachtactiviteiten op de luchthavens van Brussel en Luik verder.

Deze beslissing zal gevolgen hebben voor de 1.309 medewerkers van Swissport Belgium NV en voor de 160 medewerkers van Swissport Belgium Cleaning NV, wat leidt tot een totaal van 1.469 betrokken banen. “We hebben alle mogelijke scenario’s onderzocht om een duurzame toekomst te bieden voor onze grondafhandelings- en schoonmaakdiensten op Brussels Airport”, zegt Thierry Miremont, CEO van Swissport in België. “Helaas konden de voorwaarden om ons transformatieplan te financieren in deze bijzonder moeilijke periode voor de luchtvaartsector niet worden ingevuld. We betreuren de impact die deze faillissementsaanvraag heeft op onze medewerkers, klanten en de Belgische luchtvaartgemeenschap.”

Brussels Airlines, de grootste klant van Swissport, kondigde in mei al aan dat het één op de vier banen zou schrappen.

Het faillissement van Swissport komt er net een week voor de heropstart van de luchthaven. Het is momenteel nog onduidelijk welke impact het faillissement op die heropstart zal hebben. Op Brussels Airport moeten twee grondafhandelaars actief zijn. Nu Swissport verdwijnt, blijft echter alleen Aviapartner over. Op Brussels Airport startte iets na 10 uur crisisoverleg over het verdwijnen van Swissport. 


Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMilQFodHRwczovL3d3dy5obG4uYmUvaW4tZGUtYnV1cnQvemF2ZW50ZW0vc3dpc3Nwb3J0LXZyYWFndC1mYWlsbGlzc2VtZW50LWFhbi12b29yLWdyb25kYWZoYW5kZWxpbmctYnJ1c3NlbHMtYWlycG9ydC0xLTUwMC1iYW5lbi1vcC1kZS1oZWxsaW5nfmEwNzM3ZDdlL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿