2020年6月7日日曜日

Btw-verlaging horeca, gratis tienrittenkaart en mogelijk cheque van € 300 voor werknemers: dit besliste de Superkern - VRT NWS

Voor de horecazaken komt er een btw-verlaging: het tarief wordt verlaagd naar zes procent, behalve voor alcoholische dranken. Het idee is om meer financiële ademruimte te creëren voor uitbaters, en niet zozeer om de prijzen van eten en drank te verlagen. De maatregel geldt tot en met 31 december 2020. De regeling rond de tijdelijke werkloosheid wordt in de zwaar getroffen horeca- en vrijetijdssector ook verlengd tot het einde van dit jaar, in andere sectoren is dat tot 31 augustus.

Zelfstandigen uit onder meer de horeca die niet op volle capaciteit kunnen heropstarten, komen nu ook in aanmerking voor het overbruggingsrecht. Dat is een vergoeding voor zelfstandigen die door de coronacrisis tijdelijk inactief zijn. De maatregel geldt ten minste tot eind augustus. 

Werkgevers krijgen ook de mogelijkheid om aan hun werknemers een fiscaal volledig aftrekbare en belastingvrije consumptiecheque van 300 euro te geven. Die cheque moet wel specifiek uitgegeven worden in de zwaarst getroffen sectoren zoals de horeca en de cultuursector.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMiMmh0dHBzOi8vd3d3LnZydC5iZS92cnRud3MvbmwvMjAyMC8wNi8wNi9zdXBlcmtlcm4v0gEA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿