2020年6月11日木曜日

Farmareus Johnson & Johnson start volgende maand al met het testen van coronavaccin op mensen, ook in België - Het Laatste Nieuws

Paul Stoffels van Johnson&Johnson. Als chief scientific officer leidt Stoffels bij J&J het team dat een mogelijk coronavaccin ontwikkelt.
Photo News by Pieter-Jan Vanstockstraeten Paul Stoffels van Johnson&Johnson. Als chief scientific officer leidt Stoffels bij J&J het team dat een mogelijk coronavaccin ontwikkelt.
Farmareus Johnson & Johnson (J&J), moederbedrijf van Janssen Pharmaceutica, kondigt woensdag aan dat de klinische studies voor hun Covid-19-kandidaatvaccin al in de tweede helft van juli kunnen starten. De wetenschappers lieten eerder nog weten ten laatste in september het vaccin te willen beginnen testen op mensen. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Ons bedrijf heeft zonet wereldwijd aangekondigd dat de fase 1/2a klinische studies van het COVID-19-kandidaatvaccin reeds in de tweede helft van juli zullen kunnen starten”, klinkt het in een persbericht.

“Eerder werd aangekondigd dat deze ‘first in human’ studies in september zouden starten. Maar door de sterke resultaten van de preklinische fase en de positieve interacties met de gezondheidsautoriteiten kan de start van de klinische studie met twee maanden worden vervroegd.”

België en VS

“Deze fase 1/2a-studie zal de veiligheid, reactogeniciteit (de reactie op de vaccinatie) en de immunogeneciteit (de opgewekte immuunrespons) van ons mogelijk coronavaccin onderzoeken bij 1.045 gezonde volwassenen tussen de 18 en 55 jaar oud, alsook bij mensen met een leeftijd van 65 jaar en ouder.” De studie zal plaatsvinden in België en in de Verenigde Staten.

Het bedrijf kondigde eerder aan te verwachten om begin volgend jaar al een vaccin tegen het nieuwe coronavirus te kunnen produceren. Het werkt er ook al sinds begin dit jaar aan. Het onderzoek kost meer dan 1 miljard dollar, deels medegefinancierd door BARDA, onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid.

Productiecapaciteit opgeschaald

De bedoeling is om wereldwijd 1 miljard doses van het vaccin te gaan verstrekken. 

Daarvoor wordt de productiecapaciteit opgeschaald, onder meer door een nieuwe Amerikaanse productielocatie in gebruik te nemen. Het bedrijf bevestigt woensdag nog eens dat het zijn productiecapaciteit verder uitbreidt om te kunnen voldoen aan dat eerdere engagement tot het produceren van 1 miljard dosissen in 2021.“Ons doel is een vaccin voor de wereld te bieden en overal ter wereld mensen te beschermen tegen deze pandemie.”

Lees ook: Bij een epidemie bellen wereldleiders Vlaming Paul Stoffels,de man die een vaccin vond tegen ebola en RSV (+)

BELGAIMAGE

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMimAFodHRwczovL3d3dy5obG4uYmUvbmlldXdzL2Jpbm5lbmxhbmQvZmFybWFyZXVzLWpvaG5zb24tam9obnNvbi1zdGFydC12b2xnZW5kZS1tYWFuZC1hbC1tZXQtaGV0LXRlc3Rlbi12YW4tY29yb25hdmFjY2luLW9wLW1lbnNlbi1vb2staW4tYmVsZ2llfmFlYjAzYjQxL9IBAA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿