2020年8月2日日曜日

'Eigenaar TikTok bereid Amerikaans deel te verkopen' na Trumps dreigement om app te verbieden - De Morgen

Beeld ter illustratie.Beeld AFP

De Amerikaanse president Donald Trump heeft ermee gedreigd de populaire socialemedia-app TikTok van het Chinese bedrijf ByteDance verbieden in de Verenigde Staten. Dat zei hij vrijdag aan boord van het presidentiële vliegtuig Air Force One tegen journalisten. Volgens Reuters is ByteDance bereid om de Amerikaanse activiteiten van TikTok volledig af te stoten. Daarover lopen gesprekken met Microsoft.

“Wat TikTok betreft, we gaan ze verbieden in de Verenigde Staten”, aldus Trump. De president stelde het verbod zaterdag nog te zullen bekrachtigen. Dat zou volgens hem kunnen door middel van een presidentieel decreet of een economische noodwet.

De Amerikaanse overheid doet al een tijd onderzoek naar TikTok, waarop gebruikers korte filmpjes kunnen plaatsen. De Verenigde Staten zien dat als een gevaar voor de nationale veiligheid omdat ByteDance zo veel informatie over Amerikaanse burgers vergaart. Die informatie wordt volgens de Amerikanen mogelijk doorgespeeld naar de Chinese overheid.

Eerder meldde persbureau Bloomberg op basis van ingewijden dat Trump aan een order zou werken dat ByteDance dwingt TikTok te verkopen. Ook zou Microsoft in gesprek zijn om de Amerikaanse activiteiten van TikTok in handen te krijgen.

Vanessa Pappas, directeur van TikTok in de Verenigde Staten, reageert intussen via Twitter op de oproep van president Donald Trump dat hij het sociale medium wil verbieden: “Wij gaan nergens heen.” Pappas bedankt in de video de miljoenen Amerikaanse gebruikers die na Trumps uitspraken hun steun hebben uitgesproken voor het bedrijf. “We waarderen jullie steun, wij zijn hier voor de lange termijn”, klinkt het. “Wij zijn bezig met het bouwen van de veiligste app. Dat is het juiste om te doen”, besluit Pappas.

Let's block ads! (Why?)

Read Again https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMihAFodHRwczovL3d3dy5kZW1vcmdlbi5iZS9uaWV1d3MvZWlnZW5hYXItdGlrdG9rLWJlcmVpZC1hbWVyaWthYW5zLWRlZWwtdGUtdmVya29wZW4tbmEtdHJ1bXBzLWRyZWlnZW1lbnQtb20tYXBwLXRlLXZlcmJpZWRlbn5iZGZlNWRmZi_SAQA?oc=5

0 件のコメント:

コメントを投稿